15. 1. 2021, 11:41

Policija ob koncu tedna odsvetuje obisk turističnih točk, na Gorenjskem dodatno poostren nadzor

Prepolna parkirišča na Črnivcu pretekli vikend.

Spletna kamera/promet.si

Policisti ob koncu tedna svarijo pred gnečo na turističnih mestih in poudarjajo pomen spoštovanja protikoronskih ukrepov. Svetujejo, da se ljudje v tem času izogibajo množičnemu obisku turistično bolj obiskanih točk. Pozivajo pa tudi k pravilnemu parkiranju.

Ljubljanski policisti so predvsem ob lepem vremenu, denimo minuli konec tedna, zaznali občutno več prometa na nekaterih priljubljenih krajih, denimo na območju Velike planine in Katarine. Do gneče je prihajalo predvsem zaradi nepravilnega parkiranja, saj so obiskovalci ob trenutnem pomanjkanju parkirišč zaradi snega vozila puščali kar na vozišču. S tem so onemogočili normalen potek prometa in dostop vsem interventnim službam.

Vsak tak voznik naj se zaveda, da je lahko prav on tisti, ki bo potreboval nujno pomoč interventnih služb, te pa bodo morda prav zaradi njegovega vozila potrebovale več časa za prihod na kraj in bo pomoč lahko zato tudi prepozna, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Poostren nadzor na Gorenjskem

V Kranjski Gori bo v soboto in nedeljo potekalo smučarsko tekmovanje za Zlato lisico. Program bo zaradi ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa zaprt za javnost, dostopa za obiskovalce ne bo. Policija bo že v petek in potem preko celotnega vikenda izvajala poostreno kontrolo. Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, bo policija od petka do nedelje izvajala nadzor nad upravičenostjo gibanja ljudi ter spoštovanjem odlokov in prometnih pravil. "Pozivamo k upoštevanju pravil in odgovornemu ravnanju," so ob tem še sporočili.

Vremenska napoved

Danes bo pretežno jasno, le sprva na zahodu še zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
V soboto bo na zahodu pretežno jasno. Drugod bo zmerno, na vzhodu tudi pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -4, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo v zahodni in delu osrednje Slovenije oblačno, drugod bo deloma jasno z nekaj megle po nižinah. V ponedeljek bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord