5. 11. 2020, 08:24 | Vir: STA

Policija od kanadskih organov prevzela Sergeja Racmana in ga odpeljala v koprski zapor

Policija
Policija od kanadskih organov prevzela Sergeja Racmana in ga odpeljala v koprski zapor (foto: Policija)

Slovenska policija je danes pozno popoldne od kanadskih varnostnih organov prevzela slovenskega državljana, iskanega z mednarodno tiralico, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Po neuradnih podatkih gre za poslovneža Sergeja Racmana.

Zvečer so ga odpeljali na Zavod za prestajanje kazni zapora Koper in ga izročili pravosodnim policistom. Prevzem in izročitev v koprske zapore sta potekala brez posebnosti, so še pojasnili na GPU. Iz Kanade so ga tamkajšnji varnostni organi deportirali v skladu z njihovo priseljensko zakonodajo, so dodali.

Racmana so slovenski pravosodni organi iskali z mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije. Konec avgusta so ga v kanadski Ottawi prijeli v postopku, povezanem s prometom. Ni bil iskan ciljno po tiralici, ampak so skozi prometni postopek ugotovili, da je iskan.

Racman je prvoobtoženi v zadevi Marina, v zvezi s katero je Specializirano državno tožilstvo zaradi zlorabe prostitucije spisalo 400 strani dolgo obtožnico zoper 18 ljudi. Ti naj bi bili povezani v zgodbi kluba Marina na Ajševici na Goriškem. Osumljeni so več kaznivih dejanj, tudi pranja denarja in ponarejanja listin. Zoper Racmana je sodišče odredilo pripor, a se tja ni zglasil, policija pa je razpisala mednarodno tiralico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.