2. 1. 2017, 10:49 | Vir: STA

Policija v Kölnu preprečila ponovitev spolnih napadov na ženske pred enimi letom

profimedia

Policija v nemškem Kölnu je s doslednim posredovanjem na silvestrovo preprečila ponovitev številnih napadov na ženske, ki so jih pred letom dni izvedle skupine večinoma priseljencev iz Severne Afrike.

Kot je v nedeljo povedal načelnik kölnske policije Jürgen Mathies, so tudi letos zabeležili tovrstne skupine, ki so bile enako agresivne.

Potem ko je lani med vstopom v leto 2016 prišlo do številnih nadlegovanj žensk, tudi spolnih napadov in posilstev, se je policija v Kölnu letos pripravila. Število policistov so povečali za desetkrat. Samo v središču mesta jih je bilo 1500, skupno pa 1700, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal Mathies.

Zato letos ni bilo podobnih napadov, čeprav so bili poskusi.

Preverili so identiteto okoli 650 ljudi, med njimi pa so bili večinoma moški, ki so po poreklu iz držav Severne Afrike. Vstop v središče mesta so prepovedali 190, 92 pa so jih tudi pridržali. Zabeležili so tudi deset prijav spolnega nasilja, vendar ne posilstva, je še povedal Mathies.

Načelnik kölnske policije je še zatrdil, da policija ni delovala na podlagi rasnega razlikovanja, ampak da so posredovali izključno proti nasilnim skupinam moških.

"Velika večina posredovanj je bila takih, da bi lahko prišlo do kaznivega dejanja, ki smo ga preprečili," je še povedal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord