17. 9. 2018, 17:29 | Vir: STA

Policija v ukradenem avtu prijela tri mladoletnike

sta
Policija v ukradenem avtu prijela tri mladoletnike (foto: sta)

Policija je v nedeljo zvečer prijela tri mladoletnike, eden pa je zbežal, ki so vozili ukraden avtomobil Volvo.

Odzvala se je namreč na obvestilo, da se iz srebrnega Volva, ki vozi skozi predor Markovec proti Ljubljani, močno kadi. Vozilo so dohiteli na stari cesti za Bivje, a ni ustavilo na znake policistov, dokler ni zapeljalo s ceste, v trte.

Policija je na kraju prijela mladoletnike, stare 13, 15 in 17 let, eden pa je pobegnil, so v današnjem sporočilu za javnost navedli na Policijski upravi Koper. Ugotovili so tudi, da je bil avtomobil ukraden v Mariboru. Policija poziva vse, ki bi lahko bili priča temu dogajanju in so videli kršitve v cestnem prometu, naj to čim prej sporočijo na interventno številko 113.

Policisti konec tedna prijeli več kot 80 ilegalnih migrantov

Policisti so konec tedna na območju Policijske uprave Koper prijeli 43 ilegalnih migrantov, od teh 21 v soboto v Račicah. Na območju Bele krajine in Posavja pa so prijeli 38 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Sloveniji je na današnji dan sicer 251 prosilcev za mednarodno zaščito.

Od 43 ilegalnih migrantov, ki so jih prijeli na območju koprske policijske uprave, so štirje zaprosili za mednarodno zaščito, ostali pa bodo vrnjeni na Hrvaško, so sporočili s Policijske uprave Koper, podatkov o njihovem državljanstvu niso navedli.

Med tujci, ki so jih prijeli pri varovanju državne meje na območju Bele krajine in Posavja, pa je deset državljanov Sirije, osem državljanov Pakistana in po pet državljanov Eritreje, Alžirije, Afganistana in Maroka. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po podatkih urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov je na današnji dan sicer prosilcev za mednarodno zaščito 251, od tega so v azilnem domu 104. Oseb s priznano mednarodno zaščito je 623. Tujcev, ki čakajo na podajo prošnje, pa je 90, od tega v sprejemnici v izpostavi azilnega doma Logatec 77.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.