18. 1. 2018, 14:35 | Vir: STA

Policija z obsežnimi preiskavami nad trgovino z ljudmi tudi v Ljubljani, Celju in Kranju!

Nebojša Tejić/STA

Policija je razbila dobro organizirano mednarodno kriminalno združbo, ki je izvrševala kazniva dejanja trgovine z ljudmi, so sporočili z Generalne policijske uprave. Kriminalisti danes preiskave med drugim izvajajo na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj, po poročanju Radia Slovenija pa preiskujejo nezakonite klicne centre.

Današnje preiskave izvajajo mariborski kriminalisti, skupaj s kriminalisti in policisti policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj ter ob koordinaciji uprave kriminalistične policije. Sodelujeta tudi specialna enota in posebna policijska enota.

Preiskave so rezultat večmesečne mednarodne kriminalistične preiskave kaznivih dejanj, predkazenski postopek pa usmerja Specializirano državno tožilstvo, so še zapisali na Generalni policijski upravi. Več informacij bodo posredovali na popoldanski novinarski konferenci.

Radio Slovenija je poročal, da preiskave slovenskih in tujih preiskovalcev, usmerjene proti trgovini z ljudmi in finančnemu kriminalu, potekajo že od 1. ure. Preiskave naj bi potekale tudi na Hrvaškem in Češkem.

Po do zdaj znanih neuradnih informacijah naj bi v Sloveniji delovalo med sedem in osem tajvanskih telefonskih centrov za finančne goljufije, v katerih naj bi delovali ilegalci. V Mariboru naj bi bil eden od centrov v garaži, ki je pred kratkim zgorela, največji center pa naj bi bil v Ljubljani pri Dolgem mostu.

V akciji poleg tožilstva in policije sodelujejo tudi Interpol, Europol ter kitajska in tajvanska policija. Po nekaterih informacijah naj bi policisti že pridržali 36 oseb s kitajskim ali tajvanskim državljanstvom, vendar gre v tem primeru za žrtve. Pridržali pa so osem osumljencev, je še poročal radio.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.