3. 1. 2018, 18:56 | Vir: STA

Policisti na sledi neznancem, ki so s svinjsko glavo oskrunili spomenik v Kidričevem!

profimedia

Policisti po torkovi informaciji, da je bila na spomeniku v Kidričevem nastavljena svinjska glava, iščejo sledi za neznanim storilcem, ki je to storil. Zaenkrat zadevo obravnavajo kot prekršek. Če se bo morda potrdil sum za obstoj kaznivega dejanja, pa bodo zadevo ustrezno prekvalificirali.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili v torek okoli 13.30 obveščeni, da naj bi bila v spomeniškem parku v Kidričevem na podstavek, na katerem je bil do tatvine v letu 2010 postavljen doprsni kip Borisa Kidriča, nastavljena svinjska glava.

Ko sta tja prišla policista, na stebru ni bilo več ničesar. Svinjsko glavo so namreč medtem že odstranili delavci tamkajšnjega občinskega podjetja in jo odpeljali v zbirni center za odpadke v Kidričevem.

Policisti zdaj zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitve prekrška po 20. členu zakona o varstvu javnega reda in miru. Utemeljujejo sum, da se je neznani storilec na javnem kraju nedostojno vedel z namenom vzbujanja politične nestrpnosti, za kar je zagrožena denarna kazen.

"V kolikor pa bodo policisti z zbiranjem obvestil morda potrdili sum za obstoj kaznivega dejanja, bodo zadevo obravnavali v skladu z določili zakona o kazenskem postopku," so pojasnili na mariborski policijski upravi, kjer so o zadevi že obvestili pristojno tožilstvo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord