18. 12. 2017, 10:23 | Vir: STA

Policisti po seriji vlomov na Gorenjskem pozivajo k pazljivosti

profimedia

Gorenjski policisti so ta konec tedna obravnavali kar 12 vlomov in poskusov vlomov v različne predvsem stanovanjske objekte. Za zdaj še neznani storilci so bili po petkrat aktivni v petek in nedeljo, dvakrat pa so bili na delu v soboto. Na policiji zato občane opozarjajo, da še posebej v prazničnih dneh poskrbijo za svoje premoženje.

Neznani nepridipravi so v petek skušali vlomiti v stanovanjsko hišo na Mlaki pri Kranju, v Mošnjah je lastnik hiše ostal brez zlatnine in ročne ure, na Skladiščni ulici na Jesenicah so vlomili v poslovni prostor, na Cesti na Jezercih v Radovljici so odnesli denar, na Likozarjevi ulici v Kranju pa je vlomilec prav tako ukradel zlatnino.

Manj uspešni so bili tatovi v soboto, ko so "obiskali" stanovanjski hiši v Podbrezjah in Naklem, a tam niso našli posebej vrednih predmetov.

V nedeljo pa so policisti obravnavali poskus vloma v hišo na Blejski Dobravi ter v Hujah na območju Kranja, v Zgornjih Bitnjah in dvakrat v Hrastjah pa je storilec po vlomu iz hiše odnesel zlatnino in denar.

Kot zaradi povečanega števila vlomov opozarjajo na policiji, storilci v takih primerih ne prinašajo daril, zato naj lastniki nepremičnin še posebej v tem delu leta, ko so pogosteje odsotni in je dan precej kratek, poskrbijo za svoje premoženje. V primerih vlomov sta največkrat ukradena zlatnina in denar, storilci pa nenapovedano obiščejo hiše, ki dajejo očiten videz, da so lastniki odsotni.

Ob tem policisti priporočajo, da ljudje ne razkazujejo vrednih stvari na vidnih mestih in z objavami na družbenih omrežjih, za višjo stopnjo varnosti pa naj izvajajo varnostne ukrepe. Med osnovne sodi predvsem ustrezno shranjevanje dragocenosti in denarja, zaklepanje, zapiranje oken ter ustvarjanje videza, da je vendarle nekdo doma. Za dodatne ukrepe pa lahko poskrbijo z mehanskimi in tehničnimi pripomočki za varovanje doma.