9. 11. 2018, 14:29 | Vir: STA

Policisti pojasnili okoliščine umora in samomora na Tišini

Danijel Novaković/STA

Na policijski upravi Murska Sobota so pojasnili umor 46-letne ženske in samomor 59-letnega moškega 30. septembra na Tišini ter zavrnili namige, ki so se pojavili med preiskavo, da bi lahko bila pri tem vpletena tretja oseba.

Vodja kriminalistične policije Bojan Rous je na novinarski konferenci povedal, da so s preiskavo zavrnili vse informacije v času preiskave, da bi lahko bila možni storilec tretja oseba. Biološke sledi na nožu, ki so ga našli med hišno preiskavo, so potrdile storilca, je povedal Rous.

Policiste so o dogodku obvestili reševalci nujne pomoči, ogleda pa sta se udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica. Slednja je odredila tudi sodno obdukcijo, sicer pa so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je žensko umoril 59-letni sosed.

V hišni preiskavi so pri osumljenem zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek, v nacionalnem forenzičnem laboratoriju pa so nesporno potrdili, da je dejanje storil osumljeni sosed.

Ta se je v popoldanskem času po telefonu najavil na kavo žrtvi. Pri tem sta se po vsej verjetnosti sprla, pri čemer je osumljeni zaradi ljubosumja z nožem štirikrat zabodel oškodovanko, tako da je ta zaradi vbodnih ran umrla. Osumljeni je po dejanju odšel domov in se obesil na podstrešju. Policisti bodo o dogodku na tožilstvo podali poročilo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.