5. 2. 2019, 15:08 | Vir: STA

Pomurski policisti obravnavali primere vinjenih voznikov z otroki

Tamino Petelinšek/STA

Pomurski policisti so v zadnjih dneh beležili dva primera neodgovornega ravnanja voznikov, ki sta vinjena vozila otroke. Prvega so v petek ujeli v Sebeborcih, drugega pa v ponedeljek v Gornji Radgoni. Oba čaka zagovor pri sodniku za prekrške, kamor so policisti podali obdolžilna predloga, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Murskosoboški policisti so v petek zvečer v Sebeborcih ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem so ugotovili znake opitosti, zato so mu odredili preizkus, ki je pokazal 0,73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ob njem je na sprednjem sedežu sedel tri leta in pol star otrok, ki po vrhu vsega med vožnjo ni bil zavarovan z varnostnim pasom.

Radgonski policisti pa so v ponedeljek popoldne ustavili 43-letnega voznika, ki je močno vijugal po cesti. Med nadzorom so ugotovili, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, test pa je pokazal 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ob tem so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so mu avtomobil zasegli. V njem je bil na zadnjem sedežu še tri leta in pol star otrok.

Na policiji vse udeležence v prometu pozivajo, da za volan sedejo le trezni, še posebej odgovorno pa naj ravnajo, kadar so z njimi v avtomobilu otroci.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.