16. 7. 2020, 19:32 | Vir: STA

Ponoči bodo padavine prehodno zajele večji del države

Profimedia

Zvečer se bodo še pojavljale plohe in posamezne nevihte. Ponoči bodo padavine prehodno zajele večji del države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo sprva oblačno z dežjem, ki bo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo, še bodo možne posamezne plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo na zahodu sončno, drugod pa spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe ali nevihte. V soboto bo še pihal severni do severovzhodni veter.

Vremenska slika: Hladna fronta je zajela Alpe in srednjo Evropo in bo ponoči prešla naše kraje. Pred njo z zahodnimi vetrovi k nam priteka vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo oblačno, od severa bodo padavine zajele večino sosednjih krajev. Ob Jadranu bo zapihala burja. v petek dopoldne bo v krajih južno od nas še deževalo. Čez dan bo delno jasno, predvsem v Alpah bo popoldne še nekaj ploh. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel