31. 5. 2021, 08:10 | Vir: STA

Ponoči požar izbruhnil v skladišču ene izmed trgovin na Vrhniki, nastalo za več deset tisoč evrov škode

PGD Sinja Gorica

Požar, ki je ponoči izbruhnil v skladišču ene izmed trgovin na Vrhniki, je nastalo za več deset tisoč evrov škode. Po pojasnilih Policijske uprave Ljubljana vzrok požara še ni znan.

Požar, ki je po podatkih Uprave za zaščito in reševanje izbruhnil okoli 2. ure zjutraj v strešnem delu skladišča gradbenega materiala in mehanizacije, se je razširil še na stanovanjsko hišo v neposredni bližini. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Vrhnika, Verd, Stara Vrhnika, Sinja gorica in Ligojna so požar pogasili ter obvarovali gradbene stroje pred ognjem.

Policisti so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj požara. Kraj požara si je ogledala tudi inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

V dogodku ni bilo poškodovanih, ena oseba pa je zaradi šoka potrebovala zdravniško pomoč. Med intervencijo so iz sosednjih hiš evakuiranih pet oseb, ki so se lahko po koncu intervencije vrnile v stanovanja. Vzrok požara še ni znan. O vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še pojasnili na policiji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.