22. 5. 2019, 20:30 | Vir: STA

POP TV poroča o sumu spolne zlorabe v enem od vrtcev

Profimedia

Združenje proti spolnemu zlorabljanju je opozorilo na primer domnevne spolne zlorabe otroka v enem od slovenskih vrtcev, poroča POP TV. Vzgojitelj naj bi zlorabljal štiriletno deklico. V združenju opozarjajo, da je v takšnih primerih potrebno ukrepati takoj.

Združenje je na tožilstvo vložilo kazensko ovadbo, vodstvo vrtca pa kar dva tedna od tedaj, ko je bilo seznanjeno s sumom spolne zlorabe, ni ukrepalo.

Kasneje so v vrtcu vendarle vložili prijavo na policijo in vzgojitelja premestili v drugo skupino, še vedno pa se je srečaval z deklico in ostal v stiku z otroki. Podobno kot domnevno zlorabljena deklica sta kasneje začela opisovati še en fantek in deklica, navaja POP TV.

V Skupnosti vrtcev Slovenije so opozorili, da je takšno ravnanje vodstva vrtca nedopustno. "V primeru, ko gre za nasilje nad otrokom, je ravnatelj dolžan vzgojitelja takoj umakniti z delovnega mesta in zavarovati žrtev nasilja," je za omenjeno televizijo dejala predsednica skupnosti vrtcev Janja Bogataj.

"Najslabše pa je to, da se zadeve minimalizirajo, pometajo pod preprogo in da se tišči glavo v pesek, kot da se to ni zgodilo," je še dejala Bogatajeva.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel