13. 4. 2020, 07:24 | Vir: STA

Poseben telefon za informacije o ukrepih po mnenju policije uspešno opravlja svojo vlogo

STA/Tamino Petelinšek

Policija je v času epidemije novega koronavirusa uvedla posebno kontaktno točko, kjer je mogoče dobiti nasvete glede sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije. Odločitev se je izkazala za pravilno, samo v zadnjih desetih dneh so odgovorili na več kot 8300 vprašanj, so danes sporočili iz Generalne policijske uprave.

Telefonsko številko 01 514 70 01 in elektronski naslov info.koronavirus@policija.si so na policiji uvedli 2. aprila, da bi z nasveti pomagali ljudem, ki so se nanje pogosto obračali z vprašanji o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19.

Čeprav policija pri izvajanju določenih omejevalnih ukrepov ni nosilec, pač pa le nudi asistenco, se jim je zdelo pomembno vzpostaviti poseben komunikacijski kanal, kjer lahko ljudem prisluhnejo in pomagajo s koristnimi nasveti in informacijami.

Omenjena telefonska številka deluje vsak dan med 7. in 19. uro, v klicnem centru pa v povprečju deluje od 10 do 15 ljudi. Največ vprašanj doslej je bilo povezanih z omejitvijo gibanja na matično občino, veliko pa jih je povezanih tudi s specifičnimi situacijami, npr. v povezavi s tujino ali poslovanjem podjetij.

Odgovori na najbolj pogosta vprašanja so objavljeni tudi na spletni strani ministrstva za notranje zadeve.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ