25. 9. 2020, 14:14 | Vir: STA

Poslanec med videokonferenco poljubljal gole prsi svoje partnerke

profimedia

Argentinski parlament je v četrtek suspendiral poslanca, ki je med zasedanjem parlamenta preko videokonference poljubljal prsi svoje partnerke, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poslanec Juan Emilio Ameri iz vrst vladajoče koalicije je po poročanju argentinskih medijev zaradi škandala odstopil.

Na velikem zaslonu v parlamentu je bilo med zasedanjem videti tako trenutnega govornika kot poslance, ki so sejo spremljali od doma. Med govorom enega od poslancev na razpravi o ukrepih za zaščito pokojninskega sistema je bilo tako videti tudi 47-letnega Amerija, kako ljubkuje prsi ženske, ki stoji ob njem, nato pa ji delno sleče majico in jo strastno poljublja po prsih. Posnetek je na družbenih omrežjih kmalu postal viralen.

Sejo parlamenta je predsednik parlamenta Sergio Massa sprva prekinil, nato pa so jo preložili.

"V zadnjih mesecih, odkar delamo od doma, smo imeli več incidentov, ko so poslanci zaspali ali imeli spodrsljaje, a to, kar se je zgodilo danes, je šlo čez vse meje," je poudaril Massa.

Zmedeni Ameri se je za incident skušal opravičiti, češ da je mislil, da je internetna povezava prekinjena.

"Tu v osrednjem delu države je internetna povezava zelo slaba. Moja partnerka je prišla iz kopalnice in vprašal sem jo, kako je s prsnimi vsadki, ker si je dala operirati prsi pred desetimi dnevi. Nato sem jih poljubil," je pojasnil.

Parlament ga je suspendiral za pet dni, nato pa je Ameri sam podal odstopno izjavo, ki jo je parlament sprejel.