25. 9. 2023, 15:26 | Promocijska objava

Posteljnine Bount, slovensko podjetje, ki je v naše spalnice pripeljalo najboljši egipčanski bombaž

promocijska fotografija

Posteljnina je hišni tekstil, ki ga načeloma izbiramo po barvi in sestavi, večina pa se zadovolji z napisom 100% bombaž. Marsikdo pozabi, da nam mora posteljnina zagotavljati suho spalno okolje, razvajati kožo z mehkobo in tudi zdržati več 500 pranj. Tega se dobro zavedajo v slovenskem podjetju Bount, ki že 32 let izdeluje, tiska, šiva in zalaga Slovence s posteljninami iz najboljšega bombaža na svetu.

Egipčanski bombaž in njegova nesporna superiornost

Kakšne naloga ima bombažna tkanina? Zagotavljati mora mehkobo, lahkotnost, biti nežna do kože in biti hkrati trdoživa in odporna na temperaturne spremembe, pranje, detergente ... In pri tem zagotovo ni boljše izbire, kot je egipčanski bombaž, ki je zaradi posebnih klimatskih razmer v Egiptu izjemno trdoživ, lahek, mehak in močan. Kot nalašč za posteljnino, v kateri preživimo tretjino dneva.

To je bil glavni razlog, da so se v podjetju Bount, družinskem podjetju iz Izole, že leta 1991 lotili uvoza te žlahtne tkanine in začeli izdelovati posteljnino in drug hišni tekstil. Kmalu po zagonu so ugotovili, da Slovenci absolutno obožujejo fin, svilen, luksuzen občutek egipčanskega bombaža. Proizvodnjo so razširili in začeli izdelovati vrhunsko posteljnino tudi za hotele, zdravilišča in druge turistične namestitve.

Če ste že kdaj spali v hotelih Kempinski, Life Class Porotorž, Donat Rogaška, Hit Nova Gorica … ste spali na posteljnini Bount.

promocijska fotografija

Je egipčanski bombaž drag?

 Cena posteljnine iz egipčanskega bombaža je odvisna od števila vozlov v cm2 tkanine in načina tkanja. Več kot je vozlov, kvalitetnejša je tkanina. Da se boste lažje znašli v oznakah, smo za vas pripravili zelo kratka navodila:

·        Mako je drugo ime za egipčanski bombaž.
·        Saten pomeni način tkanja bombaža iz 3 nitk, kar posteljnini daje svilnat, luksuzen lesk, ki spomni na svilo. 
·        Flanela pomeni način tkanja, kjer bombaž razčešejo, da postane kosmat in še posebej mehak.
·        Percal pomeni način tkanja bombaža iz 2 nitk.
·        Izraz TC izvira iz angleščine, »thread count«, in pomeni število vozlov na cm2.
·        Posteljnine Bount lahko dobite s TC 400, 300 ali 210, pri čemer je 400 najboljša in najbolj cenjena posteljnina.

Obiščite spletno trgovino www.bount.si, kjer lahko izbirate med številnimi posteljninami z oznakami Mako Saten, Mako Percal, Mako Flanela, ki se med seboj torej razlikujejo po količini bombažnih niti in načinu tkanja.

Seveda pa vsi kupujemo tudi z – očmi.

Fine enobarvne in graciozne potiskane posteljnine – in celo s kristalčki Swarovski

Posteljnina lahko iz vaše spalnice naredi estetski presežek, če pa izberete tako iz egipčanskega bombaža, boste svoji spalnici dodali še glamurozen videz. V posteljnine Bount imajo na voljo zares bogato izbiro posteljnin:

·        enobarvne posteljnine v več kot 120 barvah,
·        tiskane posteljnine v več kot 100 potiskih,
·        posteljnine s kristalčki Swarovski, ki jih ročno pritrdimo na površino,
·        posteljnine po vaših merah in željah - tudi te lahko naročite na spletni strani
·        po naročilu posteljnine za avtodome, počitniške prikolice, jahte, jadrnice, avtomobile in druge namene.

promocijska fotografija

Posteljnine Bount uporabljajo ekološke barve, ki so koži prijazne, še posebej primerne za občutljivo in nežno otroško kožo, hkrati pa so izjemno trpežne in obstojne. Večkrat, ko posteljnino operemo, izrazitejše in lepše so barve.

Posteljnina, narejena v Sloveniji po najvišjih standardih
Pri izbiri posteljnine ne gre samo za kakovost materialov in izdelave, temveč tudi za estetiko. Bount posteljnina je najvišje kakovosti, je elegantna in moderna, z dizajni, ki se prilegajo vsaki spalnici. Ne glede na to, ali imate raje klasičen ali sodoben slog, Bount ponuja nekaj za vsak okus.

Vse posteljnine so ročno narejene, sešite in tiskane v Sloveniji, eden od glavnih razlogov, zakaj se veliko kupcev odloča za Bount posteljnino, pa je njena trajnost. Visokokakovostna posteljnina je dolgoročna naložba, ki vam je ne bo treba menjavati vsako leto. Bount zagotavlja, da bo vaša posteljnina tudi po več letih uporabe ostala enako udobna in sveža. Testi so namreč pokazali, da posteljnine Bount prenesejo čez 500 pranj, pri čemer njihova oblika in barve ostanejo nespremenjeni.

Obiščite spletno trgovino www.bount.si in si izberite sanjsko lepo, udobno, predvsem pa kakovostno posteljnino, ki vam bo polepšala spanec.