17. 4. 2018, 20:27 | Vir: STA

Potem, ko je razneslo motor, je boeing 737 uspešno zasilno pristal v Philadephii

profimedia

Letalo boeing 737 ameriške letalske družbe Southwest, ki je bilo na poti iz New Yorka v Dallas, je danes zasilno pristalo v Philadelphii, potem ko je kmalu po vzletu razneslo levi motor. Deli motorja so razbili eno od letalskih oken, da je eno od potnic skoraj posesalo iz letala. Sopotniki so jo uspeli potegniti nazaj v kabino.

Do eksplozije je prišlo na višini približno 10.000 metrov, nato pa je začelo letalo hitro izgubljati višino, dokler ga pilot ni stabiliziral na višini okoli 3000 metrov.

Zračni pritisk je potnico potegnil proti oknu, rešili pa so jo sopotniki, ki so jo izvlekli na varno, dokler se pritisk v kabini in zunaj ni izravnal.

Posadka naj bi se odzvala učinkovito in profesionalno, preplašeni potniki pa so se že začeli poslavljati od svojcev, ker so bili prepričani, da ne bodo preživeli.

Posadka jim je naročila, naj se pripravijo na trk, a je pilotu uspel varen pristanek. Žensko so odpeljali v bolnišnico, ostali potniki in člani posadke pa so letalo zapustili sami.

Preiskava nesreče letala, na katerem je bilo 143 potnikov in pet članov posadke, že poteka.

Southwest je sicer imel težave z enim od svojih potniških letal že v soboto. Letalo, ki je bilo na poti iz Fort Lauderdala na Floridi proti New Orleansu, je zajela huda nevihta in pilot je moral odnehati od poskusa pristanka.

Pilot naj bi manevriral s plovilom med strelami, preden je odnehal in letalo usmeril proti Panama Cityju na Floridi. Potniki so prišli na cilj s štirimi urami zamude.

V ponedeljek zvečer je imela težave z letalom boeing 737 tudi družba United. Zaradi tehnične okvare je bilo prisiljeno v izredni pristanek v mestu Dover, vendar poškodb ali hujših težav ni bilo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.