P.M. | 27. 3. 2024, 19:43

Posnetek, ki je zmedel svet: leta 1928 se je pogovarjala po mobilnem telefonu (VIDEO)

Youtube/posnetek zaslona

Nekateri so prepričani, da ljudje lahko potujemo skozi čas. Takšni posnetki pa naj bi to potrjevali.

Mednarodni lovci na t.i. časovne potnike vsake toliko časa najdejo in izbrskajo kak nov "dokaz" o domnevnem  potovanju človeka skozi čas. Gre za različne fotografije in posnetke, ki hitro zakrožijo po spletu. Njihova skupna točka je, da zaradi določenih neujemanj z okoliščinami nekega časa pričajo o tem, da je možno pripotovali iz prihodnosti v preteklost in obratno.

Tudi ženska na posnetku iz leta 1928 je eden takšnih primerov. Gospa, ki se v kratkem črno-belem filmčku sprehodi po ulici, naj bi se po mnenju mnogih pogovarjala po mobilnem telefonu. "Kaj ona drži v roki?!" je vprašanje, ki že leta bega mnoge.

Youtube/posnetek zaslona

Po mnenju rumenega tiska je to skoraj gotovo iPhone, skeptiki pa hitro odgovorijo, da se morda le drži za uho, ali pa preizkuša prenosni slušni aparat, ki so ga v njegovi najzgodnejši verziji v tistem času že poznali. 

Video posnetek, ki si ga lahko ogledate spodaj, je oktobra 2010 prvi na YouTube naložil severnoirski filmski ustvarjalec George Clarke, tega pa poimenoval "Chaplinov časovni popotnik". Gospo na posnetku so kamere namreč ujele med premiero filma Charlesa Chaplina z naslovom "Cirkus" , ki se je leta 1928 odvijala v Graumanovem gledališču  v Los Angelesu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol