STA | 7. 3. 2022, 12:28 | Vir: STA

Žensk na vodilnih položajih vse manj in to so razlogi

Ženske se v podjetništvu vse bolje vzpenjajo na vodilne položaje.

Profimedia

Število žensk na vodilnih položajih v nemških malih in srednje velikih podjetjih se je, potem ko je leta 2020 povzpelo na najvišjo raven v zgodovini, lani ponovno zmanjšalo. Od približno 3,8 milijona malih in srednje velikih podjetij so jih ženske vodile 608.000, kar je 16 odstotkov, kaže raziskava razvojne banke KfW. Leta 2020 jih je bilo 638.000.

V čem tičijo razlogi za padec žensk na vodilnih položajih? 

Eden od glavnih razlogov za zmanjšanje števila žensk na vodilnih položajih je po besedah glavne ekonomistke pri državni razvojni banki KfW Fritzi Köhler-Geib velik upad števila zagonskih podjetij.

"Če želite ženske šefice, potem potrebujete ženske ustanoviteljice in ženske na položajih v vseh gospodarskih sektorjih," je pred mednarodnim dnevom žena izpostavila Köhler-Geibova.

Ženske svojo vlogo utrjujejo drugod 

Je pa, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, število žensk na vodilnih položajih, v nasprotju z malimi in srednje velikimi podjetji naraslo v velikih družbah. To je, kot dodaja agencija, posledica zakonodaje, ki med drugim predvideva, da morajo imeti družbe, ki kotirajo na borzi ali imajo več kot 2000 zaposlenih, tričlansko upravo, pri čemer mora vsaj eno mesto zasedati ženska. Ženske kvote so že leta 2015 uvedli v nadzornih svetih družb, še poroča dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.