25. 8. 2020, 15:22 | Vir: STA

Pouk bo v šolah stekel po modelu B

Profimedia

Osnovne in srednje šole bodo ta teden prejele okrožnico, da bo pouk 1. septembra v šolah stekel po modelu B. Še prej bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec o tem sprejela interni sklep, so potrdili na ministrstvu. Model B predvideva pouk v šoli za vse učence in dijake ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Ministrstvo za izobraževanje je skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) čez poletje pripravilo štiri možne modele poteka pouka v začetku septembra.

Model A predvideva, da v šolo odidejo vsi učenci in dijaki kot običajno in brez omejitev.
Model B predvideva vrnitev vseh, a ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje okužb z novim koronavirusom.
Model C, ki bi bil verjetno aktiviran, če bi se epidemiološka slika v državi bistveno poslabšala, predvideva, da se del učencev in dijakov izobražuje v šoli, del pa na daljavo, model D pa določa, da se na daljavo izobražujejo vsi. Pri tem je določeno, da modele B, C in D s sklepom aktivirata vlada ali ministrica za izobraževanje.

Ministrica je na konferenci ravnateljev, ki je sredi minulega tedna potekala na Brdu pri Kranju, napovedala, da vse kaže, da se bodo lahko s 1. septembrom v šole vrnili vsi učenci in dijaki, ob upoštevanju priporočil NIJZ, razen če bi se epidemiološka slika v državi v drugi polovici avgusta bistveno spremenila. Ta teden pa bo ministrica, kot rečeno, tudi uradno sprejela sklep, da bo pouk 1. septembra stekel po modelu B.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.