2. 11. 2020, 08:15 | Vir: STA

Pouk na daljavo bo verjetno potekal tudi po koncu podaljšanih počitnic

Shutterstock

Učenci in dijaki bi se morali danes po enotedenskih jesenskih počitnicah sicer vrniti v šolo. Vendar bodo osnovnošolci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 na počitnicah ostali še ta teden, srednješolci pa bodo imeli pouk na daljavo. Prav tako na daljavo bodo potekala predavanja na fakultetah, vrtci pa bodo delovali v omejenem obsegu.

Še naprej ostajajo v veljavi tudi ukrepi o zaprtju trgovin z nenujnim blagom, o omejitvi zbiranja več kot šest ljudi in o gibanju med občinami.

Šolarji, ki so imeli že v prvem tednu krompirjevih počitnic manj možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa kot sicer, se bodo morali v tem tednu še dodatno potruditi za dober program. Nekatere organizacije bodo nadaljevale svoje počitniške aktivnosti. Pester počitniški program z risankami, dokumentarnimi serijami in različnimi nadaljevankami pa otroke čaka tudi na Televiziji Slovenija.

Medtem ko bodo otroci lahko brezskrbno uživali še teden dni, pa to ne velja za njihove učitelje. Šolsko ministrstvo jih je namreč v okrožnici pozvalo, da se v tem času pripravijo za delo na daljavo. To nakazuje, da se bo tudi po drugem tednu počitnic pouk verjetno nadaljeval na daljavo.

Medtem se v številnih domovih za starejše spopadajo z velikim številom okuženih med oskrbovanci in zaposlenimi. Zaradi številnih okužb v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica bodo danes začel postavljati zunanjo rdečo cono v Domu na Vidmu in premeščati okužene stanovalce. Na ta način bodo skušali preprečiti širjenje virusa znotraj doma. Vsi okuženi se počutijo dobro, trenutno nima nihče hujših zdravstvenih težav, so pojasnili v domu.

Tudi bolnišnice vzpostavljajo dodatne namestitve za bolnike s covidom-19. Po napovedi Instituta Jožefa Stefana naj bi število hospitaliziranih doseglo vrh okoli petka. Takrat naj bi jih bilo približno 960, potem pa naj bi število začelo padati. Vrh pri številu bolnikov na intenzivnih oddelkih pa naj bi ob upoštevanju ukrepov dosegli okoli 14. novembra, ko naj bi jih bilo okoli 245.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.