A. B. | 30. 3. 2022, 17:54

Nad Potočami še gori: kdaj si bodo gasilci lahko oddahnili?

Požar trenutno pod nadzorom.

Bobo

Gasilci upoštevajo možnost, da se ogenj lahko širi tudi pod zemljo, saj lahko tako uide izpod nadzora. Je pred njimi še ena naporna noč?

Po torkovem preboju, se gasilci na požarnem območju osredotočajo na razkopavanje in gašenje posameznih žarišč. Na terenu je več kot 260 gasilcev, pomagajo pa jim še trije helikopterji Slovenske vojske. Hrvaški canadair danes ni več vključen v intervencijo.

Po navajanju STA je vodja intervencije in poveljnik Gasilsko reševalne službe Kranj Andraž Šifrer poudaril, da so požar uspeli omejiti. Ker se požar lahko širi pod zemljo, je treba območje zaliti in prekopati ter vsa žarišča pogasiti.

Predvideno je, da bodo helikopterji Slovenske vojske glede na potrebe iz zraka gasili do teme, gasilci pa bodo na kraju do nadaljnjega, saj je na območju še vedno več žarišč, ki lahko poslabšajo situacijo. Ponoči je sicer predvidena zmanjšana gasilska straža z okoli 20 gasilci.

PGD Zgornji Tuhinj se je prav tako pridružil gašenju ognjenih zubljev. V objavi na svojem Facebook profilu so zapisali, da si želijo samo nečesa: "Vsi skupaj pa si zagotovo želimo čim več dežja in to čim prej!"

Več o požaru smo že poročali, preberite tukaj: Ognjeni zublji ne popuščajo: na terenu 140 novih gasilcev 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel