29. 3. 2022, 12:00 | Vir: STA

Požar popolnoma uničil gospodarsko poslopje in se razširil na bližnji gozd

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Za slovenskimi gasilci je še ena zahtevna intervencija. Kako dolgo bo še trajala požarna nevarnost?

Čeprav že težko pričakujemo vremenski preobrat, v tem trenutku zaradi izrazito suhega vremena po državi še zmeraj velja požarna nevarnost, kurjenje v naravi pa je prepovedano. Kljub temu skoraj ne mine dan, ko ne bi poročali o novih požarih.

Tokrat je zagorelo v Lipi pri Frankolovem v bližini Celja, kjer je ogenj v celoti uničil gospodarsko poslopje in vso kmetijsko mehanizacijo, razširil pa se je tudi v bližnji gozd. Iz Policijske uprave Celje sporočajo, da se je med reševanjem živine iz gorečega hleva huje poškodovala lastnica, jim je pa pred ognjenimi zublji na srečo uspelo rešiti vso živino.

Gasilci, ki so sodelovali pri gašenju, intervencijo opisujejo kot res zahtevno. Požar je zaradi močnega vetra s senika preskočil na bližnji gozd, pri čemer se je razširil tudi na delno nedostopen teren in uničil več kot štiri hektarje mešanega gozda.

Pri gašenju požara so moči združila vsa društva Gasilske zveze Vojnik-Dobrna, na pomoč pa so jim priskočili tudi iz sosednje Gasilske zveze Zreče-Vitanje. Ogenj jim je po večurnem boju uspelo omejiti in pogasiti. Zakaj je zagorelo, policisti še ugotavljajo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord