30. 6. 2019, 10:12 | Vir: STA

Požar v mariborskem waldorfskem vrtcu na srečo povzročil le gmotno škodo

profimedia

Kriminalisti nadaljujejo preiskavo požara, ki je v soboto zvečer izbruhnil v zasebnem waldorfskem vrtcu Studenček v Mariboru. Vzrok požara in višina gmotne škode bosta predvidoma znana v ponedeljek. V vrtcu medtem iščejo rešitve, kje bodo od ponedeljka varovali otroke, ki obiskujejo vrtec.

Kot je za STA pojasnil Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor, je v soboto zvečer zagorel objekt velikosti 10 krat 30 metrov. Gasilci Gasilske brigade Maribor ob pomoči osmih prostovoljnih društev so požar hitro pogasili, policisti pa kraj dogodka zavarovali.

Z ogledom nadaljujejo danes, da bi ugotovili vzrok požara, višino nastale škode in druge okoliščine požara. Izsledki kriminalistične preiskave bodo predvidoma znani v ponedeljek, po nekaterih informacijah pa naj bi požar izbruhnil v delu objekta, kjer je kuhinja.

Zakaj je zagorelo, ne vedo niti v omenjenem vrtcu. Prav tako še ne vedo, kakšno je stanje v objektu, saj si ga zaradi kriminalistične preiskave, ki poteka, še niso smeli ogledati, je za STA pojasnila direktorica vrtca Viktorija Kovačič.

V vrtcu prav tako še iščejo rešitve, kam bodo v ponedeljek nastanili malčke, ki obiskujejo vrtec. Kot je povedala Kovačičeva, so nekateri starši pripravljeni priskočiti na pomoč, tako da bodo njihovi otroci ostali doma, drugi pa bodo začasno bodisi v drugi enoti vrtca bodisi v prostorih bližnje waldorfske osnovne šole. Kot srečno okoliščino pa je navedla dejstvo, da je požar izbruhnil v soboto, ko je v vrtcu ni bilo malčkov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.