2. 1. 2022, 10:03 | Vir: STA

Požari v Koloradu pogašeni, pogrešajo tri ljudi

profimedia

Po požarih, ki so nedavno divjali v mestih ameriške zvezne države Kolorado in uničili skoraj tisoč domov, pogrešajo tri ljudi. Lokalne oblasti ne pričakujejo, da jih bi lahko še našli žive.

Požari so v četrtek zajeli mesti Superior in Louisville v bližini Denverja. V kratkem času je moralo domove zapustiti več deset tisoč ljudi. Glede na zadnje podatke je bilo uničenih najmanj 991 domov.

Iz posnetkov iz zraka je razvidno, kako sta od nekaterih ulic ostala le pepel in dim, je pa nekaj domov obenem ostalo popolnoma nepoškodovanih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Požar je v petek ugasnil, v veliki meri zahvaljujoč obilnemu sneženju, ki je zajelo območje.

Okrožni šerif Joe Pelle je sprva zatrjeval, da žrtev k sreči ni bilo, v soboto pa je na novinarski konferenci povedal, da vendarle pogrešajo tri ljudi. Zdi se mu le malo verjetno, da bi kateregakoli od njih še lahko našli živega.

Iskanje pogrešanih obenem ovirata tako sneg kot obsežno uničenje. "Strukture, kjer naj bi bili ti ljudje, so popolnoma uničene in trenutno prekrite z okoli 20 centimetri snega," je dejal Pelle.

Podrobnosti o pogrešanih niso znane, kot poročajo lokalni mediji, pa naj bi bila med njimi 91-letna ženska, ki je glede na navedbe družine ostala ujeta v plamenih.

Preiskovalci sicer niso našli prepričljivih dokazov za predhodna poročila, da bi lahko požare zanetili podrti daljnovodi, je pa Pelle zatrdil, da preiskava vzroka požarov poteka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord