A.B. | 27. 1. 2022, 10:21

V Sloveniji ZADNJIČ utripnil GPS ukradenega lamborghinija: 25.000 evrov tistemu, ki ga najde!

Profimedia
V Sloveniji ZADNJIČ utripnil GPS ukradenega lamborghinija: 25.000 evrov tistemu, ki ga najde! (foto: Profimedia)

Avtomobilov prestižne znamke Lamborghini na slovenskih ulicah ne vidimo prav pogosto - ravno zato ste lahko v teh dneh še toliko bolj pozorni na omenjeno vozilo rumene barve s švicarsko registrsko tablico, ki je bilo ukradeno - ob tem pa je vgrajeni GPS sistem zadnjič utripnil ravno v Sloveniji. Tistemu, ki vozilo najde in zadevo nemudoma prijavi policiji, se obeta bogata denarna nagrada v višini 25.000 evrov. 

V Spreitenbachu, enem najmanjših švicarskih krajev, se je v izposojevalnici prestižnih avtomobilov pred približno desetimi dnevi začela odvijati prava drama - ki še vedno ni dobila epiloga. Po poročanju tujih medijev si je ženska (katere identiteta ni bila razkrita), v polomljeni nemščini izposodila luksuzen jekleni konjiček znamke Lamborghini Urus, ki stane približno 350.000 evrov - a ga potem ni nikoli vrnila. Za 'izposojo' je plačala približno 3.500 evrov in se nato odpeljala južneje od Švice. Vgrajeni GPS vozila je še utripal v Avstriji, ugasnil pa je v Sloveniji.  

Profimedia

Neznanka si je vozilo izposodila za obdobje dveh dni - po preteku tega obdobja pa je lastnica izposojevalnice Raffaele Colacino o zadevi obvestila policijo. Opisala je žensko, ki lamborghinija ni vrnila v ustreznem roku in dejala, da je GPS vozila na dan izposoje utripal v Švici - vse do večera, ko je z njim prestopila mejo. Ob izposoji je predložila tudi vozniško dovoljenje, a se je izkazalo, da je bilo slednje ponarejeno. 

Colacino je v izjavi za medije dejala, da bo najditelj ukradenega vozila nagrajen s 25.000 evri in poudarila: ''Storili bomo vse, da se vozilo vrne.''

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.