9. 9. 2023, 12:35 | Vir: STA

Vikend izletov raje ne načrtujte: nesreče, zastoji in zapore, kje je najhuje?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Nevšečnosti v prometu ni konec, prometne napovedi znajo marsikoga odvrniti od načrtov za pobeg na lepše.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na primorski avtocesti zaprt prehitevalni pas med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani. Nastaja zastoj.

Zastoji po vsej državi

Na bivši hitri cesti je zaradi nesreče skozi Maribor zaprt vozni pas med izvozom in uvozom Maribor, Pobrežje proti Hočam. Na gorenjski avtocesti je zaradi nesreče oviran promet med priključkoma Kranj zahod in Naklo proti Karavankam.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila oviran promet med počivališčem Lom in priključkom Unec proti Kopru. Na štajerski avtocesti med predoroma Pletovarje in Golo Rebro proti Mariboru promet ovira žival.

Na pomurski avtocesti med priključkoma Sveta Trojica in Cerkvenjak proti Murski Soboti prav tako promet ovira žival.

Predora Karavanke in Šentvid zapirajo

Proti Primorski so zastoji na gorenjski avtocesti med Šentvidom in Kosezami, zakar predor Šentvid zaradi varnosti občasno zapirajo, na ljubljanski zahodni obvoznici med Kosezami in Kozarjami, na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana center in razcepom Kozarje, na primorski avtocesti med Kozarjami in Uncem na posameznih odsekih proti Kopru ter na Tržaški cesti med Ljubljano in Brezovico.

Na gorenjski avtocesti je tri kilometre dolg zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji. Izvoz Jesenice vzhod, Lipce je po navodilu policije možen samo za lokalni promet. Proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Lesce. Zastoj je še med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod pred delovno zaporo v obe smeri.

Na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico sever in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani je zastoj z zamudo približno 40 minut. Obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni cesti med obema priključkoma, tudi tam že nastajajo zastoji.

Zastoji so še na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami proti Zadobrovi ter na cestah Dragonja-Koper, Šmarje-Dragonja, Seča-Strunjan, Izola-Strunjan, Lesce-Bled in Ljubljana-Brezovica.

Številne zapore tudi v prihodnjih dneh

Cesta Litija-Zagorje bo danes pri Šklendrovcu zaprta do 17. ure, cesta Bizeljsko-Čatež pa bo pri Bukošku zaprta do ponedeljka, 11. septembra do 15. ure.

Cesta Poljana-Mežica bo zaradi gradnje začasnega mostu čez Mežo zaprta do ponedeljka, 11. septembra do 17. ure. Obvoz bo možen po cesti Poljana-MP Holmec-Pliberk-MP Reht-Mežica in obratno.

Zaradi nujnih del bo v nedeljo od 5.30 do polnoči na primorski hitri cesti zaprt izvoz Bertoki iz smeri Ljubljane, na štajerski avtocesti pa bo v nedeljo med 6. in 16. uro zaprt uvoz Dramlje proti Ljubljani.

Na cesti Kranjska Gora-Erika bodo danes zaradi prireditve med 9. in 18. uro občasne kratkotrajne do 15 minutne popolne zapore zaradi prireditve.

V Ljubljani bodo med 19. in 22. zaprte nekatere ulice ob Ljubljanici med porodnišnico in Čevljarskim mostom zaradi prireditve. Cesta Ruše-Puščava bo v nedeljo zaprta od 5. do 19. ure. Obvoz bo po cesti Industrijska ulica-Tovarniška ulica-Selniška cesta-Kolodvorska ulica in obratno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol