20. 6. 2021, 15:48 | Vir: STA

Prebivalce Čačka je spet vznemirila eksplozija v tovarni streliva

profimedia

Prebivalce srbskega mesta Čačak je v soboto zvečer vznemirila eksplozija, ki je odjeknila v tovarni streliva. Pri tem so bili lažje poškodovani trije delavci, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. Izbruhnil je tudi požar, ki so ga do danes zjutraj pogasili. Iz previdnosti so evakuirali prebivalce bližnjega stanovanjskega naselja.

V tovarni Svoboda so v soboto zvečer za Tanjug potrdili, da je okoli 19.50 v tovarni odjeknila eksplozija. Požar, ki je izbruhnil ob tem, so do danes zjutraj pogasili.

Župan Čačka Milun Todorović je na televiziji K1 danes dejal, da je eksplodiralo skladišče, kjer je bilo spravljeno strelivo. Vzroke eksplozije bodo ugotavljali v okviru preiskave.

Razmere okoli tovarne je stabilna, je še dejal. Odredili so evakuacijo okoli 150 gospodinjstev, katerih hiše se nahajajo v neposredni bližini območja tovarne.

Povedal je še, da je v Čačak v soboto zvečer prispel srbski minister za obrambo Nebojša Stefanović s strokovnimi sodelavci, ki so ostali preko noči in bodo danes na kraju dogodka, da bi odstranili nezaželene učinke incidenta.

Po poročanju srbske televizije RTS se je ob eksploziji dvignil oblak dima v obliki gobe, v bližnjih stanovanjih pa so popokale okenske šipe. V tovarni je že pred dvema tednoma odjeknila eksplozija, vendar takrat ni bil nihče poškodovan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.