20. 11. 2018, 10:56 | Vir: STA

Pred bruseljsko policijsko postajo moški zabodel policista

profimedia

Pred policijsko postajo v Bruslju je davi moški z nožem ranil policista. Glede na informacije oblasti, napadalec ni bil na seznamu sumljivih imen, je bil pa pred kratkim v psihiatrični oskrbi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Belgijski notranji minister Jan Jambon je po incidentu dejal, da moški ni bil na seznamu sumljivih oseb, ki ga vodi protiteroristična enota. "Policija ga ne pozna kot nekoga, ki je skrajnež ali terorist. Naj bi bil v psihiatrični oskrbi, a so ga pred nekaj časa izpustili," je dejal minister.

Preiskava incidenta sicer še poteka.

Incident se je zgodil davi okoli 5.30 pred glavno policijsko postajo. Moški je zabodel policista, ki je utrpel lažjo poškodbo. Drugi policist je nato ustrelil in lažje ranil napadalca. Policista so po incidentu prepeljali v bolnišnico, moškega pa so aretirali.

V Bruslju se bo sicer danes mudil francoski predsednik Emmanuel Macron, ki bo obiskal četrt Molenbeek, kjer so živeli nekateri skrajneži, ki so izvedli teroristični napad leta 2015 v Parizu, v katerem je umrlo 130 ljudi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.