N.Z. | 8. 9. 2020, 15:27

Pred očmi očividcev je v New Yorku poskusil posiliti žensko, pa ga ni nihče ustavil

profimedia

Na YouTubu se je pojavil posnetek moškega, ki sredi belega dne na podzemni postaji v New Yorku napade 25-letnico. Izjemno predrzen napad so posneli očividci, moški pa je napad opustil šele, ko so ga ti obkrožili in nanj vpili.

Policija je prav na podlagi posnetkov nato ujela in aretirala 31-letnega Afroameričana Josea Reyesa. Posnetek obraza z videa se je namreč ujemal s fotografijami, ki so jih že imeli v policijskih dosjejih. Gre namreč za povratnika, ki ima za seboj že serijo prestopkov, od katerih so se nekateri zgodili prav na podzemnih.

Šef policijske uprave New Yorka (NYPD) Rodney Harrison je zločin ocenil za 'gnusnega'.

25-letno dekle je povedalo policiji, da je Reyesa najprej opazila v istem metroju, s katerim se je vozila. Ura je bila okoli 11h dopoldne. Bila je sobota, 29. februarja. Nanj je postala pozorna, ker je videla, da nekaj kadi. Na postaji med Lexington aveinjo in ulico East 63 Street je sestopila, Reyes pa ji je sledil. Kmalu zatem jo je napadel. Pričel jo je tepsti, nato pa jo je podrl na tla, legel nanjo in jo skušal posiliti.

In potem se je zgodio to, kar je poleg samega napada močno razburilo javnost.

Eden od potnikov je pričel napad snemati s svojim telefonom in ob tem jasno posnel obraz napadalca, medtem ko so drugi pričeli vpiti, 'naj pusti punco pri miru', so zapisali v New York Postu in se čudili, zakaj se med zbranimi ni našel niti eden, ki bi fizično posredoval in pomagal dekletu.

Reyes je zaradi vpitja sicer opustil napad na dekle, ker pa ga ni nihče ustavil, nato tudi pobegnil s kraja dogodka, še preden je tja uspelo priti policistom.

Kakor koli že, posnetek je policiji pomagal identificirati Reyesa s pomočjo programa za identifikacijo obraza. Reyes je bil tako obtožen za poskus posilstva in fizičen napad, žrtev napada pa je na srečo pretrpela le veliko strahu, lažje poškodbe in ni bila posiljena.

  • Svarilo: posnetek v nadaljevanju je zelo nazoren.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.