3. 3. 2021, 10:16 | Vir: STA

Pred petimi leti preživel letalsko nesrečo svojega nogometnega kluba, zdaj še drugič ušel smrti

Profimedia

Erwin Tumiri je rojen pod srečno zvezdo. Gre za enega od šestih nogometašev, ki je pred petimi leti preživel letalsko nesrečo svojega bolivijskega nogometnega kluba Chapecoense v Kolumbiji. V torek je Tumiri še drugič ušel smrti, saj je preživel hudo avtobusno nesrečo, v kateri je življenje izgubilo kar 20 ljudi, poročajo bolivijski mediji.

"Zlezel sem iz avtobusa, se usedel in si rekel: Spet, saj ne morem verjeti," je časnik Los Tiempos citiral nogometaša. Njegova sestra Lucia pa je za časnik El Deber potrdila, da ima Erwin le lažje poškodbe, ki so jih oskrbeli v bolnišnici.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Tumiri zaradi vožnje na delo redno na poti z avtobusom med Santa Cruzom na jugovzhodu države in Cochabambo. Tokrat se je vožnja končala tragično, saj je avtobus zapeljal v 150 metrov globok prepad.

Prvo tragedijo je Tumiri preživel 28. novembra 2016, ko je bil s Chapecoensejem z letalom na poti v Medellin na finale južnoameriškega klubskega pokala in preživel letalsko nesrečo. Takrat je umrlo 71 potnikov, praktično vsi njegovi soigralci in člani vodstva kluba ter novinarji. To tragedijo je preživela le šesterica.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord