22. 7. 2018, 08:01 | Vir: STA

Pred potopom čolna na jezeru Table Rock je kapetan potnikom odsvetoval rešilne jopiče

profimedia

Ženska, ki je v četrtkovi nesreči amfibijskega čolna med nenadnim neurjem na jezeru v ameriški zvezni državi Missouri izgubila devet članov družine, je za ameriške medije povedala, da jim je kapitan dejal, da ne bodo potrebovali rešilnih jopičev in si jih zato tudi niso nadeli.

Tia Coleman iz Indianapolisa je bila ena od 31 ljudi na turističnem čolnu na jezeru Table Rock blizu priljubljenega ameriškega turističnega kraja Branson, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Povedala je, da jim je kapitan rekel, da naj ne skrbijo in naj ne vzamejo rešilnih jopičev, saj jih ne bodo potrebovali. Tako jih nihče ni oblekel in so ostali na svojih sedežih. Ko pa so jih potrebovali, je bilo že prepozno, je povedala za Fox News. Meni, da bi, če imeli jopiče, lahko bilo rešenih veliko življenj.

V nesreči čolna, ki je potonil ob hitro premikajočem se neurju, je umrlo 17 ljudi, starih od enega do 70 let, so sporočile oblasti.

Med njimi je bilo devet članov njene družine, tudi njen mož in otroci ter tašča in tast ter stric. Od 11 članov družine sta preživela samo ona in njen nečak, je povedala in dodala, da ji je zelo težko pri srcu.

Na čolnu so bili rešilni jopiči, lokalni šerif Doug Rader pa je pred tem dejal, da ne vedo, ali so jih potniki nosili. Oblasti so sporočile, da se bodo preiskovalci osredotočili na vprašanje rešilnih jopičev, vremena in delovanja posadke.

Z nočnim bedenjem so se mnogi poklonili 17 žrtvam nesreče in sočustvovali s svojci, ki so izgubili svoje bližnje. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.