17. 12. 2018, 10:29 | Vir: STA

Pred sedežem grške televizije eksplodirala bomba

profimedia

Pred sedežem zasebne grške televizijske mreže Skai je ponoči eksplodirala bomba, ki pa k sreči ni zahtevala žrtev. So pa popokala stekla na vseh šestih nadstropjih stavbe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot ugotavlja policija, je eksplodirala doma narejena naprava. Razneslo jo je okoli 2.30 po lokalnem času. 45 minut prej je druga televizijska mreža dobila opozorilo o podstavljeni bombi pred Skaijem, ki je v lasti ladjarske družine Alafuzos.

Policija je napravo našla v bližini ograje, ki je postavljena okoli stavbe. Eksplozija je povsem uničila stekleni vhod, popokala pa so tudi ostala stekla na šestnadstropni stavbi.

Območje si je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP že ogledala ministrica za civilno zaščito Olga Gerovaseli. "Demokracija ni ogrožena," je ocenila, a hkrati opozorila na tiste, "ki puščajo odprta vrata terorizmu in fašizmu".

Preiskavo je že prevzela enota grške policije za boj proti terorizmu. Preiskujejo pa grške ekstremistične skupine.

V zadnjih letih je v Grčiji prišlo že do več napadov na medije in tudi druge javne ustanove. Večino naj bi izvedle anarhistične ali skrajno leve skupine, navaja AFP.

Prejšnji mesec so bombo našli tudi pred hišo znanega tožilca. Policija jo je uspešno deaktivirala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.