25. 2. 2008, 09:48 | Vir: Playboy

Predaja še pred ofenzivo

Buenos Dias
Predaja še pred ofenzivo (foto: Buenos Dias)

Moški v zanosu radi pozabljamo na tiste nam nepomembne (ali vsaj manj pomembne) dele ženskega telesa, ki pa lastnicam prinašajo neslutene užitke naslade. Erogene cone, ki jih sicer vsi poznamo, a jim redkeje posvečamo pozornost, so ključ do skupnega zadovoljstva brez hlinjenih orgazmičnih krikov, brez slabe volje po seksu in brez razbolelih sramnih ustnic vaših izvoljenk. Predigra je brez dvoma pomembnejša od tričetrt ure trajajočega pobesnelega sopihanja!

Ničkolikokrat sem slišal, da smo moški sebične svinje, ker mislimo samo na svoj orgazem, kar delno tudi drži. Če smo vsaj malo samokritični, lahko priznamo, da nam je v mislih samo špricanje, in to v čim večjih količinah. Moški s praznimi jajci smo pač krotkejši in laže razmišljamo, kar je odločilno pri ustvarjanju kariere, malo manj pa je to všeč našim boljšim polovicam. V katerem grmičku torej tiči zajec?

V raziskavi, ki smo jo opravili med petdesetimi naključno izbranimi dekleti, starimi med 20 in 35 let, je 36 vprašanih pogrešalo več predigre in več ljubkovalnih dotikov svojih partnerjev, devet jih je bilo s svojim spolnim življenjem zadovoljnih, pet pa nezadovoljnih. Če se bo ta trend nadaljeval, nam zagotovo grozi lezbična revolucija. In za to smo si pravzaprav čisto sami krivi. Premalo se zavedamo, da je žensko telo kot instrument, ki ga je treba najprej uglasiti. Včasih je naključen nežen dotik dovolj.

Ne pa vedno. Igranje z njenimi lasmi, grizljanje ušesnih mečic ali božanje notranjosti stegna vas bodo prej pripeljali do popolne predaje. In vaš ego bo toliko večji. Kar konec koncev niti ni slabo. V seksu je pač znano pravilo, da več ko seksaš, bolj ti paše. In to je dobro za oba. Dekleta pač niso ustvarjena samo za hitro praznjenje naših zatečenih jajc. K sreči imajo poleg velikih jošk in ščegetavčka tudi sočna bedrca in kolenca, vrat, podpazduhe, stopalca in poleg sočnih ustnic tudi – obraz. In dekleta si želijo dotikov prav na teh delih telesa. Če tega še niste opazili, morate brez dvoma k okulistu.

Predstavljamo vam nekaj dobro znanih, a hkrati prepogosto pozabljenih točk, ki jim obvezno posvetite svojo pozornost, preden planete na njeno mednožje!

Lasje

Igranje z lasmi je za nekatere erotično doživetje in njihovo ljubkovanje ima zelo romantični pridih. Dekleta obožujejo, če njihovim lasem posvečamo veliko pozornosti.

Obraz

Pri prvem stiku najprej sodeluje obraz. Odličen je za izkazovanje nežnosti, saj ima več zanimivih ločenih predelov (ustnice, oči, nos in brada). Ne pozabite tudi na ušesne mečice in predele za ušesi, ki so ponavadi izjemno občutljivi za dotike. Sluh je lahko močan erotični stimulans, zato ne zanemarite žgečkljivih ali pikantnih šepetanj in vzdihov užitka!

Podpazduha

Že iz otroštva se spomnimo, da je žgečkanje eno prvih erotičnih doživetij, ki jih kot otroci izkusimo med vrstniki. Je kdo med vami, ki v petem razredu ni žgečkal svojih sošolk? Ste?! Pojma nimate, kaj vse ste zamudili! V podpazduhi je zelo velika koncentracija žlez znojnic in zaradi tega je kot erogena cona relativno zanemarjena. Vonj po znoju sicer sodi med dražilne in erotične, vendar smo ga v civilizirani družbi kot stimulans izobčili. A na trgu je veliko deodorantov, ki preprečujejo povečano potenje in nevtralizirajo vonjave, zato bi se lahko tudi največji izbirčneži temu delu telesa pogosteje posvečali. Seveda je depilirana podpazduha več kot zaželena. Le kdo si želi trebiti dlake izmed zob?

Kolena

Vsi vozniki, pozor! Očitno imate privilegij, da lahko med vožnjo posegate po erogeni točki zelo blizu prestavne ročice. Ženska kolena veljajo za predel, ki ga napademo brez razmišljanja. So vhodni portal v kraljestvo čutil. Kolena in predeli za kolenom, na zadnji strani noge, so občutljivi za dotik in pri nežnejšem spolu veljajo za priljubljeno erogeno cono. Kolena po obliki spominjajo na ženske prsi, zato ni čudno, da moški najprej raziščemo teren in se nato podamo v ofenzivo! Tisti s samodejnimi menjalniki smo še na boljšem.

Notranja stran stegen

Lahno božanje in poljubljanje notranjosti stegen je odkrito povabilo k seksualnemu aktu. Večina deklet meni, da je to najintimnejši del telesa in hkrati tudi med najbolj nežnimi poleg prsi in mednožja. Dotik naj bo čim bolj nežen, in skoraj vsaka se bo z gotovostjo vdala, le čas si morate vzeti!

Vrat

Boleč in trd vrat je lahko vzrok migrene, napetosti in slabega počutja, zato je pomembno, da se napetosti v vratnem predelu kar najhitreje znebimo s sproščujočo masažo. Masažna olja na osnovi mete ali evkaliptusa bodo te predele prekrvavila, hkrati pa ustvarila hladilni občutek in povečala občutljivost za dotik. Masaža vratu je lahko odličen začetek posteljnih radosti, vendar pa ne pozabite tudi na druge predele in jim naklonite enako pozornost.

Stopala

Oboževanje stopal sodi med enega najstarejših fetišev. Stopala so zaradi živčnih končičev in uporabe obutve izjemno občutljiva za dotik. Obstajajo študije, ki dokazujejo, da lahko nekatere ženske dosežejo vrhunec samo z draženjem stopal in prstov na nogah. »Vzvišena zabava« je izraz, ki se uporablja v vseh višjih krogih za doseganje orgazma samo z lizanjem stopal in sesanjem prstov na nogah. Vsekakor je masaža in ljubkovanje teh predelov eno najmočnejših dražilnih sredstev za doseganje spolne vzdraženosti.

5 deklet odgovarja: Kaj pa vas vzburja?

Nataša, 24 let: »Prijateljica me je nekoč vprašala, zakaj sem se razšla s fantom, in odgovorila sem ji, da mi ni mogel vračati nežnosti, ki sem si jih tako zelo želela. Končali sva v moji kadi, kjer sem doživela najbolj pohotno obliko spolne naslade. Nikoli si nisem predstavljala, kako lepo je lahko z žensko. Prišlo mi je tako močno, da sem skoraj omedlela. Natanko je vedela, kje in kako me mora zadovoljiti. Od tedaj se s fanti ne zapletam prav pogosto, čeprav bi si želela pravega moškega, ki bi bil z menoj nežen in bi poznal moja hotenja.«

Maja, 21 let: »Obožujem, kadar mi masira stopala, ljubkuje podlahti in mi grizlja vrat. Predstavljam si, da je moj vampirček, ki me bo izžel do zadnje kaplje. To me neskončno vzburja.«

Petra, 32 let: »Fanta imam že sedem let, vendar ne razmišljam o poroki. Seks je postal rutina in nič drugega. Pogrešam toplo besedo in nežno ljubkovanje. Najbolj me vzburja, kadar me liže po trebuščku in se igra z mojim uhančkom v popku. Na žalost se to ne dogaja prav pogosto, ker ima zelo naporen delovnik.«

Nives, 35 let: »Všeč mi je, kadar se prikrade v kopalnico, mi zaveže oči in me odpelje na posteljo, kjer me s pavjim peresom draži po stopalih, notranji strani stegen in pod pazduho. Ponavadi mi šepeta, kaj bo storil pozneje, in to me pripelje skoraj do vrhunca. Seks pozneje je nepozaben.«

Anja, 28 let: »Najraje imam, da se me dotika po vsem telesu, razen po bradavičkah in med nogami. Dotiki morajo biti karseda nežni in počasni. Po dobrih dvajsetih minutah takega božanja sem nenasitna in tudi on se komaj še zadržuje. Enkratno.«

Moške erogene cone

Penis, penis, penis, penis, penis ... penis

Po do zdaj zbranih podatkih obstaja na moškem telesu kakih sto erogenih točk. Raziskovalci tovrstne materije se strinjajo, da jih je 99 na penisu, za tisto stoto se pa še pričkajo. Moda, ritna luknja, ušesne mečice ali kaj drugega. Prav zanimivo je, da dekleta mnogokrat pozabljajo na to resnico. Mogoče je njihovo telo res en tak delikaten, uravnotežen erotični instrument, kot trdi člankopisec, mogoče ... No, naše telo ni takšno. Noge imamo za to, da hodimo, roke, da jemo in grabimo z njimi, glavo, da nosijo oči, s katerimi gledamo, kje bi se kaj našlo, in penis, da ... Saj veste, za kaj.

Nekateri subtilnejši bralci Playboya bodo ob tej trditvi jezno poskočili: »Ja, kakšne pa ta serje!« Ampak pisec besedila pač ni kriv, če so nasedli propagandi moško-ženskih svetovalnih revij, ki morajo, da ostanejo sveže, vsakič znova izumljati nove in nove modrosti – poleg klitoralnega še vaginalni orgazem, recimo, pa vero v točko G in živčne končiče v najbolj zakrnelih telesnih delih, kot so že omenjene ušesne mečice pa trtica in še bi se kaj našlo.

Ampak, okej, ženske so res z Venere, kot pravi ponarodela, kdo bi jih razumel, in če jim paše grizljanje in sesljanje po tem in okrog onega, v redu, bomo pač to počeli. (In vsake toliko, za vsak slučaj, še malo pošarili po mednožju.) Nam je pa Bog oče dal ponosnih toliko in toliko centimetrov otrdelega mesovja, katerega edina funkcija je biti razvajano, in dokler ne pogruntate kakih sto in nekaj načinov, kako to početi, se nikar ne trudite preveč z obstranskimi ... brskanji. Tam je torzo, lop po njem. (T. G.)

TEKST: Gojko Zrimšek

FOTO: Buenos Dias, Jarmo Pohjaniemi

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.