19. 3. 2022, 16:01 | Vir: STA

Predsednik Fife: "Želimo prispevati svoj delež, zato v Ukrajino pošljamo ..."

Profimedia

Mi pa lahko tej nogometni organizaciji samo zaploskamo.

Iz Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so sporočili, da bodo iz svojega sklada namenili milijon dolarjev za pomoč žrtvam v Ukrajini. Po besedah predsednika Fife Giannija Infantina želi organizacija prispevati svoj delež in pomagati ljudem v Ukrajini, ki so zaradi vojnih razmer morali zapustiti svoje domove. V Ukrajino je po njegovih navedbah že prispel prvi tovornjak s pomočjo, ki so ga predali tamkajšnji nogometni zvezi.

Pri Fifi poudarjajo, da je v prvem paketu pomoči, ki so jo poslali, sanitetni material, predvsem paketi s prvo pomočjo, obveze in druge potrebščine, ki jih trenutno v napadeni državi najbolj primanjkuje.

Mednarodna nogometna organizacija je sicer do sedaj aktivno sodelovala pri pomoči športnikom, ki so tekmovali na območju Ukrajine. Pred časom so tako nogometašem, ki so imeli sklenjene pogodbe z Ukrajinskimi klubi le-te razveljavili, s čimer so igralcem omogočili neoviran podpis nove pogodbe z drugim klubom.

Po besedah predsednika Fife želi organizacija prispevati svoj delež in pomagati ljudem v Ukrajini, ki so zaradi  vojnih razmer morali zapustiti svoje domove.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije