11. 6. 2017, 06:00 | Vir: STA

Preiskava suma terorizma na poletu iz Ljubljane v London še brez rezultatov

Letališče Kölln/Bonn

profimedia

Potem ko so v soboto zvečer zaradi sumljivega pogovora med potniki preusmerili let Easyjeta iz Ljubljane v London ter na letališču Kölln/Bonn prijeli tri potnike in razstrelili sumljiv nahrbtnik, policija še ni sporočila izidov preiskave. Kot danes poroča nemška tiskovna agencija dpa, oblasti preiskujejo sum hujšega kaznivega dejanja proti državi.

Davi sicer policija ni dala novih informacij o dogajanju, že v soboto zvečer pa so začeli zaslišanje treh prijetih moških. Več o prijetih za zdaj ni znano.

Tiskovni predstavnik nemške policije je v soboto zvečer dejal, da jemljejo dogodek zelo resno, za zdaj pa ne morejo potrditi, ali je šlo za dejansko teroristično grožnjo.

Let britanskega nizkocenovnega prevoznika iz Ljubljane v London je bil preusmerjen, ker so potniki slišali pogovor, v katerem naj bi se omenjala beseda bomba oz. eksploziv. Nemška policija je po pristanku kontrolirano razstrelila sumljiv nahrbtnik.

Po pristanku je 151 potnikov zapustilo letalo, nemška zvezna policija pa ga je preiskala in našla sumljiv nahrbtnik. Zunaj letala ga je nato kontrolirano razstrelila, letalo pa so preiskali tudi s policijskimi psi.

Policija je prijela tri osebe, tudi ostale potnike pa so izprašali o dogajanju na letu. Konkretne povezave med aretiranimi in nahrbtnikom sicer policisti niso ugotovili.

Zaradi dogajanja so ob približno 19. uri tudi zaustavili promet na letališču, okoli 22. ure pa so ga spet vzpostavili. V tem času je bilo preusmerjenih 10 letov, 20 letal pa je vzletelo z zamudo.

Medtem na Twitterju

Neuradno se na Twitterju že pojavljajo naslednje informacije ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord