6. 11. 2020, 09:52 | Vir: STA

Preiskovalci dunajskega napada domnevajo, da je bil napadalec del širše mreže skrajnežev

profimedia

Po terorističnem napadu na Dunaju so več hišnih preiskav izvedli tudi v Nemčiji. Kriminalisti so danes zjutraj preiskali stanovanja in poslovne prostore štirih oseb v deželi Spodnja Saška, Hessen in Schleswig-Holstein. Sumijo jih, da so bili povezani z napadalcem z Dunaja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovna predstavnika nemškega kriminalističnega urada (BKA) je pojasnila, da hišnih preiskav še niso končali. Oseb sicer ne sumijo kaznivih dejanj.

Odloke za racije so organizirali v četrtek zvečer, potem ko so jim avstrijske oblasti predale nekatere ugotovitve preiskav.

V terorističnem napadu v središču Dunaja je v ponedeljek 20-letni Kujtim Fejzulai, ki je imel albanske korenine ter državljanstvi Avstrije in Severne Makedonije, ubil štiri ljudi. Bil je simpatizer skrajne džihadistične skrajne Islamske države, ki je tudi prevzela odgovornost za napad. 20-letnika, oboroženega z avtomatsko puško, pištolo in mačeto, je policija v posredovanju ubila.

Preiskovalci domnevajo, da je bil napadalec del širše mreže skrajnežev, ki je segala preko meja Avstrije. Tako so po napadu že aretirali dve osebi v Švici, sled pa je vodila v še eno državo. Nemški notranji minister Horst Seehofer je v četrtek sicer sporočil, da je imel napadalec povezave z islamskimi skrajneži v Nemčiji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.