2. 2. 2022, 09:29

Prek Wolta se lahko zdaj kar na domu testirate na covid-19

profimedia

Na dom lahko naročite usposobljeno zdravstveno osebje, ki izvede brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi.

Wolt je združil moči s podjetjem Alfa Estetika in svojim uporabnikom omogočil brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT). Usposobljeno zdravstveno osebje bo izvajalo testiranje na domu vsak dan od 9. do 19. ure, medtem ko rezultat za hitri test prejmete v roku ene ure od odvzema brisa. Uporabniki lahko v aplikaciji oddajo prednaročilo za testiranje za točno določen termin oziroma oddajo naročilo, aplikacija pa izpiše predviden čas prihoda.

Usposobljeno osebje pride z vso opremo na dom uporabnika

V prvi fazi bo testiranje na voljo uporabnikom na območju centra Ljubljane, Šiške in Bežigrada, in sicer od 9. do 16. ure, pozneje pa se bo razširilo na celotno dostavno območje Ljubljane in bo potekalo od 9. do 19. ure. Usposobljeno zdravstveno osebje bo z vso potrebno opremo prišlo na naslov uporabnika in izvedlo testiranje na domu oziroma pred vhodom, odvisno od uporabnikove želje. Število tehnikov na terenu se bo tedensko prilagajalo glede na povpraševanje, vsem uporabnikom pa bo na voljo tudi brezplačna dostava.

Rezultat v roku ene ure od odvzema brisa

Pri brezplačnem hitrem antigenskem testiranju na covid-19 morajo uporabniki predložiti veljavno zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Po opravljenem testiranju prejmejo SMS-sporočilo o rezultatu testiranja, in sicer v roku 60 minut od odvzema brisa. Na elektronski naslov pa lahko prejmejo tudi QR-kodo in potrdilo izvajalca v slovenskem ter angleškem jeziku. QR-kodo lahko uporabniki pridobijo s predhodno registracijo na portalu https://dozdravnika.si. Namen registracije na omenjen portal prinaša končnemu uporabniku hitrejše dostop do izvida s QR-kodo.

Poleg dostave iz trgovin in restavracij tudi storitve

Storitev bo trenutno na voljo v Ljubljani, v prihodnosti pa bo Wolt testiranje na covid-19 ponudil tudi v drugih mestih. Clemens Brugger, generalni direktor pri podjetju Wolt Slovenija, ob tem dodaja: "S tem, da lahko na Woltu naročiš storitev testiranja na domu, smo naredili ogromen prvi korak k temu, da lahko uporabniki na Woltu dostopajo do vsega, kar potrebujejo za kakovostno življenje. To je prva, a zelo pomembna, storitev, ki smo jo implementirali. Zakaj ne bi v prihodnosti na Woltu naročili tudi storitev čiščenja, bančne storitve ali pa masaže na domu?" 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.