17. 2. 2019, 13:07 | Vir: STA

Prekinitev električne energije v Čakovcu vodila do najdbe trupla v zamrzovalniku

profimedia
Prekinitev električne energije v Čakovcu vodila do najdbe trupla v zamrzovalniku (foto: profimedia)

V Hrvaškem Medžimurju so v zamrzovalniku družinske hiše v soboto našli truplo ženske, ki naj bi izginila pred 19 leti. Kot je danes potrdil tiskovni predstavnik policije v Čakovcu, so v zvezi s tem v soboto aretirali 45-letno žensko, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Policija ni navedla identitet aretirane in umrle, ker preiskava še poteka.

V celofan zavito truplo so v hiši v kraju Palovec po poročanju medijev odkrili po izpadu elektrike, ko se je odtalilo in se je od njega začel širiti neznosen vonj.

Hrvaški mediji primer povezujejo s primerom leta 1977 rojene Jasmine Dominić, ki je z nekaj let starejšo sestro živela v tej hiši, medtem ko so bili njeni starši na delu v tujini. Za njo se je leta 2000, ko je bila stara 23 let in je študirala v Zagrebu, izgubila vsaka sled, kot pogrešana pa je bila uradno prijavljena šele leta 2005.

Policija je po odkritju trupla v soboto zaslišala dva človeka, nato so 45-letno žensko pridržali. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za starejšo sestro pogrešane Jasmine Dominić.

Policija vzroka smrti ni navedla, ker preiskava še poteka. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.