6. 3. 2024, 14:04 | Promocijska objava

Premagujte hribe z lahkoto: prednosti električnih gorskih koles

promocijska fotografija

Vaši vzponi še nikoli niso bili tako preprosti.

Se tudi vi spogledujete z idejo, da bi se podali na premagovanje višinskih razlik na kolesu, a vas vedno znova ustavi dejstvo, da vrtenje pedal in premagovanje nadmorske višine za vas predstavlja (pre)velik napor? Nikakor ni treba, da je to tako. Lahko se odločite za nakup gorskega ali treking kolesa na električni pogon in tako uresničite vašo potrebo po rekreaciji in željo po premagovanju vrhov na dveh kolesih.

Električna kolesa - priljubljena izbira med vrhovi

V zadnjem času električna kolesa pridobivajo na svoji priljubljenosti. Zakaj? Vožnja z električnim kolesom je prijetna, a manj naporna kot s klasičnim kolesom, saj vam bo pri vrtenju pedal pomagal motor, zaradi katerega boste med vožnjo uživali kot že dolgo ne. Prav zato so električna kolesa priljubljena izbira za vse kolesarje, ki premagujejo daljše razdalje, pa tudi tiste, ki se odpravijo na kolesu v gore. Med vožnjo se lahko sicer še vedno odločite, da motor izklopite, ali pa regulirate, vsekakor pa bo še kako dobrodošel, ko vas bo vožnja že dodobra utrudila in boste zahvaljujoč električnemu motorju cilj premagali manj utrujeni kot sicer na klasičnem kolesu. 

Ponudba električnih koles je nadvse pestra, izbirate lahko med različnimi blagovnimi znamkami in modeli električnih koles, pred nakupom pa se seveda vprašajte, kakšne razdalje in nasploh terene nameravate na kolesu premagovati. Ali potrebujete nekakšno mestno kolo z električnim motorjem, ki vam bo olajšalo vsakodnevne poti, ali pa se odločate za nakup novega športnega gorskega kolesa, s katerim se nameravate odpraviti na dolge in zahtevne podvige? Ponudba je precejšnja, zato ste lahko prepričani, da boste našli model, ki bo ustrezal prav vam. Izbira je precejšnja, pred nakupom pa preverite tudi vzdržljivost baterije. V kolikor nameravate vsakodnevno na kolesu premagovati daljše razdalje in zahtevnejše vzpone, izberite kolo z bolj vzdržljivo baterijo, saj boste le tako lahko brez skrbi, da vas prazna baterija v ključnem trenutku ne bo pustila na cedilu.