20. 2. 2023, 13:39 | Promocijska objava

Prenosnik za delo v podjetju in domačo uporabo

promocijska fotografija

Iščete dober prenosnik, ki ga boste lahko uporabili tako za službeno kot osebno rabo?

Najboljši prenosniki, ki jih lahko uporabljamo tako v službi kot doma, ponujajo vzdržljivost, moč, varnost in so enostavni za uporabo. Izbira je pestra: od gaming prenosnikov do notebookov, multimedijskih in poslovnih prenosnikov ter čisto standardnih naprav – za vsakogar se najde pravi prenosnik.

Res je, da večina podjetij ne dovoli uporabe službenih računalnikov doma ali to dovoli le z omejitvami. Pa tudi obratno – podjetja, ki skrbijo za varnost, zaposlenim ne dovolijo dostopa do službenih strežnikov preko zasebnih prenosnikov, ki niso varovani skladno s politiko podjetja. 

Če je vaša situacija drugačna, se vam vsekakor splača omisliti računalnik, ki vam bo prišel prav tako službeno kot zasebno. Vse pogostejše postaja tudi delo od doma (oz. hibridna delovna mesta), saj se podjetja vedno bolj zavedajo, da osemurno delo v pisarni še ni zagotovilo za doseganje odličnih rezultatov. Za vse, ki delajo na daljavo, je bistvenega pomena, da imajo ustrezno opremo. 

promocijska fotografija

Gaming prenosniki

Gaming prenosniki niso tipični vsakodnevni prenosni računalniki. Čeprav so namenjeni igranju iger, jih je mogoče uporabiti tudi za druga opravila. Če uživate v igranju računalniških iger, boste navdušeni nad njihovo prenosljivostjo in ceno, ki je nižja v primerjavi z namiznim računalnikom. Gaming prenosniki namreč ne prinašajo dodatnih stroškov za nakup zaslona, tipkovnice in miške, saj imajo že vgrajeno sledilno ploščico. Pa tudi njihovo vzdrževanje sčasoma stane manj. Kar zadeva zmogljivost, imajo boljšo grafiko od navadnih prenosnikov. Imajo močnejše in kompaktnejše komponente ter zagotavljajo veliko prostora in hitrosti za igranje iger.

Poslovni prenosniki

Poleg prenosnih računalnikov za zasebno uporabo obstajajo tudi prenosni računalniki, ki so posebej zasnovani za poslovno uporabo. Poslovni in potrošniški prenosniki sta torej ločeni kategoriji, vendar se poslovni prenosniki včasih uporabljajo za osebne namene, potrošniški pa za poslovne namene.

V čem se poslovni prenosni računalniki razlikujejo od navadnih osebnih prenosnikov? Če začnemo z zunanjostjo, so odporni na udarce in imajo izboljšano tipkovnico. So bolj vzdržljivi, robustni in imajo daljšo življenjsko dobo kot običajni prenosniki. Njihova baterija zdrži veliko dlje, so tudi hitrejši in močnejši – izdelani so z namenom, da so lahko kos 40-urnemu delovnemu tednu. Proizvajalci optimizirajo poslovne prenosnike tudi za potovanja in obdobja daljših obremenitev. 

Poleg tega nudijo višjo stopnjo varnosti in različne možnosti za delo na daljavo. So enostavni za nadgradnjo in ponujajo različne možnosti za konfiguracijo po meri, kot je npr. dodaten prostor za shranjevanje ali zaslon višje kakovosti, kar je pri običajnih prenosnikih bolj omejeno.

Poslovni prenosniki so odlični za delo v pisarni, delo od doma in uporabo na sestankih. Tudi če delate kot freelancer, so zagotovo pametna izbira. 

promocijska fotografija

Multimedijski prenosniki

Multimedijski prenosniki so večpredstavnostni prenosni računalniki z najmanj 14-palčnim zaslonom. So najboljša izbira za vse ustvarjalne in zahtevne uporabnike, ki morajo pregledovati in urejati fotografije in video posnetke. So nadvse primerni tudi za občasno igranje iger, seveda pa boste na njih lahko opravljali še vsa ostala manj zahtevna opravila, kot je pisanje elektronske pošte ali obdelava besedil.

Multimedijski prenosniki prinašajo izjemne barve, ki so reproducirane z neverjetno natančnostjo. Zaradi večje kapacitete delovnega pomnilnika omogočajo opravljanje več opravil hkrati, brez zapletov in čakanja. Zaradi okrepljenega hlajenja se računalnik ne pregreva in je odziven, kadar koli ga potrebujete. Multimedijski prenosniki so prava izbira, če želite zares neverjetno izkušnjo!

Ultrabook prenosniki

Ultrabook prenosniki imajo debelino med 18 mm in 21 mm in so zelo lahki, zato so nadvse primerni za vse, ki veliko časa preživijo na poti. Zaslon ultrabookov redko presega 14 palcev. Zagotovo vas bo očaralo njihovo elegantno ohišje. 

Napreden procesor prinaša izjemno moč delovanja. Imajo baterijo z dolgo življenjsko dobo in ogromno pametnih funkcij, ki poskrbijo za popoln izkoristek dneva in večjo učinkovitost v službi in doma. Omogočajo opravljanje tudi najbolj intenzivnih nalog, kot je npr. profesionalno urejanje multimedije ali igranje akcijskih iger. Reproducirajo žive in pisane barve ter omogočajo jasno sliko, do najmanjše podrobnosti. Iz spanja se zaženejo v eni sekundi – in že so pripravljeni na akcijo.

promocijska fotografija

Standardni prenosniki

Standardni prenosniki ponujajo vse osnovne funkcije, ki jih potrebujete za delo ali osebno rabo. So večnamenski in omogočajo večopravilnost. Na njih lahko opravljate videoklice, urejate besedila, pošiljate elektronsko pošto, brskate po spletu, poslušate glasbo, gledate filme in še marsikaj.

Standardni prenosniki so vseh velikosti – na voljo so formati zaslona od 10,5 do 17,3 palcev. Izbirate lahko med različnimi kapacitetami delovnega pomnilnika, in sicer: 4 GB, 8 GB, 12 GB, 16 GB, 32 GB in 64 GB. Kapacitete diska pa se gibljejo od 64 GB do 2 TB. 

Največ standardnih prenosnikov ima disk kapacitete 512 GB in 15,6-palčni zaslon. Večina standardnih prenosnikov ima procesor Intel Core i5, ki je zasnovan za vsestranske računalniške zahteve. Nekateri prenosniki imajo tudi zaslon na dotik, ki popelje uporabniško izkušnjo na višjo raven.

promocijska fotografija