30. 11. 2023, 19:14 | Vir: STA

Z roko v roki je vedno lažje: v letu 2024 prenovili sedem vrtcev po vsej državi

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kako so vrtci po Sloveniji dobili čarobno preobrazbo, ki bo navdušila tako starše kot seveda tudi otroke in hkrati vse zaposlene.

V okviru programa Podpora družini sta Gorenjska banka in MK Group v letošnjem letu omogočili prenovo sedmih vrtcev po vsej Sloveniji. Skupna vrednost donacij za prenove vrtcev v Sloveniji znaša 150.000 evrov, medtem ko je bilo za 20 vrtcev v celotni Jadranski regiji, vključno s Srbijo, Hrvaško in Črno goro, namenjenih skupno 750.000 evrov.

Zaključni dogodek se je odvil danes v vrtcu Mladi Rod - enoti Čira čara v Ljubljani. Ravnatelj vrtca Mladi Rod Aleš Bole je ob otvoritvi poudaril, da se v vrtcu veselijo novih igral, saj so ta pomemben dejavnik pri razvoju motoričnih in kognitivnih spretnosti najmlajših.

Vodja oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje na Mestni občini Ljubljana Marija Fabčič je pri tem poudarila, da na občini za obnovo vrtcev in šol ter nove programe namenijo tretjino proračuna, zato so še posebej hvaležni za pobude, kot je bila donacija Gorenjske banke in MK Group.

Donacija pa je omogočila obnovo tudi drugih vrtcev po državi. V Kranju so se prenovljenega otroškega igrišča razveselili v Kranjskih vrtcih - enoti Janina, v Mariboru sta nova igrala prejela Waldorfski vrtec Studenček in Vrtec Jožice Flander, na Obali je Vrtec Koper - enota Ribica s pomočjo donacije prenovil senzorno sobo, Vrtec Mavrica Izola in Vrtec Barčica Portorož pa sta prenovila zunanje igrišče.

Regijski program družbene odgovornosti MK Group in Gorenjske banke Podpora družini se letos usmerja k izboljšanju pogojev, v katerih najmlajši odraščajo, se izobražujejo in razvijajo. Program je širši slovenski javnosti poznan po lanskoletni donaciji za prenovo štirih poporodnih sob v Porodnišnici Ljubljana, brezplačnemu oddihu za zdravstveno osebje v hotelu Kempinski Palace Portorož v času epidemije covida-19 in pomoči dečku Krisu pri zdravljenju redke bolezni, so še sporočili.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol