12. 10. 2020, 08:50 | Vir: STA

Prenova Dunajske ceste v Ljubljani se seli na notranji del obvoznice, začetek del na Cesti dveh cesarjev

Shutterstock

Danes se bo nadaljevala prenova Dunajske ceste v Ljubljani, dela se selijo na notranji del obvoznice do Baragove ulice. Poleg tega bo v prestolnici stekla tudi prenova odseka Ceste dveh cesarjev, in sicer bodo z deli začeli v križišču s Cesto v Mestni log.

Dela na Dunajski cesti se potem, ko bila končana prenova odseka med Obvozno cesto in severno obvoznico, selijo na notranjo stran obvoznice, obnavljati bodo začeli odsek med obvoznico in Baragovo ulico.

Prenova tega odseka bo trajala predvidoma do 20. decembra, dela pa bodo razdeljena na štiri faze. Postavljene bodo delne zapore, promet v obe smeri bo potekal po drugi polovici ceste, ukinjena pa bodo nekatera avtobusna postajališča.

Na Mestni občini Ljubljana udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Aktualne informacije o prometu v Ljubljani je mogoče dobiti na spletnem portalu Prominfo, poti po mestu pa je mogoče načrtovati tudi s pomočjo klepetalnega robota Ljubo, ki deluje v Facebookovi aplikaciji Messenger.

Prominfo/MOL

Prenovi Dunajske ceste na odseku med obvoznico in Baragovo ulico bo sledila še obnova odseka od Baragove ulice do križišča z Vilharjevo cesto.

V okviru del, ki bodo skupno vredna 5,36 milijona evrov brez davka, od tega bo 1,46 milijona evrov evropskih sredstev, občina med drugim ureja nove kolesarske steze in površine za pešce ter obnavlja prometno signalizacijo, javno razsvetljavo, odvodnjavanje in avtobusna postajališča.

Danes bo stekla tudi prenova Ceste dveh cesarjev

Z deli bodo začeli v križišču Ceste dveh cesarjev in Ceste v Mestni log, nato bodo zaporo pomikali proti vzhodu, do Barjanske ceste. V času del, ki naj bi trajala do 30. avgusta 2021, bo cesta zaprta, mogoč bo le lokalni dovoz za stanovalce, tranzitni promet pa bo prepovedan.

Po prenovi bosta na obeh straneh urejena kolesarska steza in pločnik, poleg kanalizacije bodo uredili tudi javno razsvetljavo, plinovod in kabelsko kanalizacijo, na sedanjem križišču Ceste dveh cesarjev in Ceste v Mestni log bodo uredili krožišče. Dela potekajo v sklopu projekta Čisto zate, v okviru katerega bodo uredili kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa na novo priključili več kot 22.000 prebivalcev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.