3. 12. 2023, 12:27 | Vir: STA

Obdarujmo slovensko: priljubljen sejem ilustracije se seli v središče Ljubljane

Facebook/Vodnikova domačija

Na voljo bodo ilustracije 32 domačih ustvarjalcev. 

December že deveto leto zapored prinaša sejem ilustracije in z njim možnosti za ogled in nakup ilustracij 32 najvidnejših domačih ustvarjalcev, od častitljivih starost do sijajnih mladih. Sejem, ki bo odprt do 24. decembra, letos prvič poteka v središču mesta, na Stritarjevi ulici 7, kjer se Vodnikova domačija nahaja v času prenove v Šiški. Ljubitelji ilustracij pa lahko tudi letos pobrskajo v spletni trgovini sejemilustracije.si, kjer so sicer ilustracije na voljo že od petka.

Na sejmu je mogoče kupiti tako originalna dela kot podpisane printe, omejenih in neomejenih serij, v okvirjih in brez. Vsa dela so avtorice in avtorji ročno podpisali. Kot so zapisali v zavodu Divja misel, se je lepo spomniti, da so ilustracije odlično darilo ob številnih priložnostih. V domove prinašajo cele svetove, z nakupom pa se podpira domačo ustvarjalnost.

Druženje z ilustratorji

Sejemska knjigarna na spletu ponuja tudi slikanice ilustratork in ilustratorjev, ki se predstavljajo na sejmu. Večji nabor knjig, ki so jih ilustrirali, je na voljo v knjigarni Vodnikove domačije, kjer bodo potekali tudi osebni prevzemi na spletu kupljenih del.

V sklopu spremljevalnega programa bo v soboto, 9. decembra, potekalo druženje z ilustratorji, kjer bo mogoče spoznati sodelujoče ilustratorke in ilustratorje in z njimi poklepetati. Spremljevalni program za otroke pa bo ponujal Nedelce - nedeljske dopoldneve v družbi dobrih knjig.