Uredništvo | 10. 11. 2023, 12:00

Priljubljeni Rex bistro v središču Ljubljane zaprl vrata, namesto njega prihaja … (stanovalci ne bodo ravno navdušeni)

Uredništvo/FB/REX bistro/Urban Zore//fotomontaža

V znani italijanski restavraciji je svojo pico Tizzo spekla tudi vplivnica Tina Gaber.

Rex bistro & restavracija na Cankarjevi 6, ki je bil v prestolnici znan kot glasnik italijanske kuhinje z zelo dobrim dnevnim izborom kosil ter široko izbiro pravih napolitanskih pic in testenin, bo že sredi novembra začel obratovati na novi lokaciji. A ne pod istim imenom, tega namreč spreminjajo v The Place z lokacijo na Plečnikovem trgu 2 oziroma nekdanji Emonski kleti. V prostore na Cankarjevi 6, kjer je kar pet let kraljeval znani italijanski kotiček Rex - ta je ob dobri hrani vrtel tudi obvezne zimzelene uspešnice San Rema in romantične napeve iz Portofina, medtem prihaja Cewapi.si, ki bo gostom ponujal — kot že samo ime pove — čevapčiče, pleskavice in jedi z žara. 

M.P.

Vsekakor bo šlo za veliko spremembo na osrednji ljubljanski ulici, stanovalci, ki živijo na njej, pa se bodo morali po novem navaditi tudi vonja čevapčičev pod svojimi okni. Lastniki Rex bistroja medtem zagotavljajo, da bosta podoba in kakovost hrane na novi lokaciji ostala ista ter da bo The Place najbolj vroča točka v mestu. Prisegali bodo na tri stvari: dobro hrano, široko izbiro pijač in živo glasbo. Omenili so tudi, da bo ta od spomladi "v podobni Rex kopiji". A vseeno bo marsikdo pogrešal lahkotno poletno posedanje na njihovi terasi na Cankarjevi ulici.

V Rexu pa je pico pred tremi leti pekla tudi takrat še vplivnica Tina Gaber. Šlo je za sodelovanje v sklopu sodelovanja znanih Slovencev v kampanji aplikacije za naročanje dostave E-hrana, ki se je povezala z Rex bistrojem. Slovenski vplivneži (ob Tini Gaber je pico med drugimi pekla tudi Sanja Grohar) so svoje pice pekli s pomočjo Rexovih kuharskih mojstrov.

Tine Gaber si je omislila vegansko pico Tizza iz črnega testa detox z aktivnim ogljem, s pelati San Marzano, čičerikinim sirom s tartufi, rukolo, češnjevim paradižnikom, črno olivo  in svežo baziliko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord