4. 4. 2024, 12:27 | Vir: STA

Po ugibanjih končno znano: Primož Roglič bo nadaljeval dirko po Baskiji

Profimedia

Primož Roglič je 39 kilometrov pred koncem tretje etape padel in se poškodoval, zato so se pojavila vprašanja, ali bo sploh nadaljeval z dirko.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo lahko nadaljeval dirko po Baskiji, je sporočila njegova ekipa Bora-hansgrohe. Vodilni v skupni razvrstitvi bo tako po padcu na sredini etapi na startu današnje četrte etape.

Roglič je 39 km pred koncem tretje etape padel in sprva stežka nadaljeval preizkušnjo. Kljub temu se je vrnil v glavnino in v njej kot 18. prečkal ciljno črto v Altsasuju po skupno 190,9 km.

Štiriintridesetletni Kisovčan je ob padcu imel odrgnjeno desno stran kolka, stegna in ramena ter okrvavljen levi komolec. Zato so se pojavila vprašanja, ali bo danes sploh lahko nadaljeval dirko in branil sedem sekund naskoka v skupni razvrstitvi.

Da bo še naprej dirkaj v Baskiji, je njegova ekipa sporočila na omrežju X nekaj ur pred startom. Današnja etapa med Etxarri Aranatzom in Legutiosom v dolžini 159 km, ki bo imela štiri kategorizirane vzpone, se bo začela ob 13.30.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol