21. 11. 2018, 18:33 | Vir: STA

Pripadniki plemena, ki je brez stika z zunanjim svetom, ubili turista

Profimedia

Pripadniki plemena Sentinel, ki nimajo stika z zunanjim svetom, so na otoku Severni Sentinel v Bengalskem zalivu ubili ameriškega turista, ko so ga tam odložili ribiči. Otoku, ki je del indijskega ozemlja, se sicer zaradi zloglasnosti nasilnih domorodcev ne približuje nihče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Moškega so zadnjič videli, ko so ga prejšnji teden tam odložili ribiči. 27-letnik je želel na pustolovsko potovanje in je prepričal ribiče, da so ga odložili v bližini otoka, do katerega je nato priplul s kanujem.

Policija je aretirala sedem oseb, med drugim ribiče, ki so Američana prepeljali do otoka. Še vedno pa poteka preiskava, saj ne morejo priti do trupla.

Ribiči so policiji sicer povedali, da so videli, kako so turista napadli z loki in puščicami ter ga vlekli po plaži. Ko so odpluli, so še videli, kako je bil turist do polovice zakopan v pesek.

Otok, ki je del Andamanskih otokov, je sicer indijska vlada zaradi varnosti zaprla za javnost. Sentinelci so namreč zelo občutljivi na različne bolezni iz zunanjega sveta, prav tako pa veljajo za zelo nasilno pleme lovcev in nabiralcev.

Sentinelci so leta 2006 ubili dva ribiča, katerih čoln je pomotoma naplavilo na otok, medtem ko sta spala. Po cunamiju leta 2004 pa je indijska obalna straža s helikopterjem preletela območje in posnela nekaj fotografij, na katerih se vidi, kako pripadniki plemena s plaže streljajo proti helikopterju.

Oblasti sicer niti ne vedo, koliko ljudi živi na otoku. Leta 2011 so indijske oblasti ocenile, da tam živi od 35 do 39 oseb, medtem ko indijski antropologi ocenjujejo, da bi lahko pleme štelo med 40 in 100 ljudmi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.