30. 5. 2008, 12:17 | Vir: Playboy

Priporočamo Švedinje, odsvetujemo Angležinje, kaj pa Slovenke?

Klemen Prepeluh

Lahko si samo mislite, kako divji mora biti seks z žensko, ki je, kar se njenega telesa in spolnosti tiče, popolnoma brez zadržkov.

Španija

Sočne in na pogled hrustljave Španke so skrivnostna in hkrati osupljiva kombinacija seksualne drznosti in osebne karizme.

V Madridu in Barceloni se ženske že od nekdaj oblačijo modno in seksi kratka krilca ter globoko dekoltirane majčke so skorajda pravilo, hkrati pa orožje, ki ga uporabljajo za zapeljevanje moškega dela populacije.

Kanček drzne elegance za prvi vtis, pozneje pa šopek rož in povabilo na dobro večerjo, mogoče še v gledališče ali nočni klub, in prihodnost se bo Playboyevemu moškemu zazdela perspektivnejša.

Španski moški nastopajo zelo mačistično in v nasprotju z vsesplošno miselnostjo, da so vročekrvne ženske tega verjetno že pošteno naveličane, Špank to ne moti. Kljub prijaznosti in živahnosti deklet se bo moral evropski moški izkazati v inteligentnih pogovorih in s pazljivim ravnanjem z njimi, preden ga bodo uvrstile med možne kandidate.

 • Privlačnost in lepota

 • Kako vroče so v postelji

Poljska

Poljakinje so po vsej Evropi znane kot dolgonoge slovanske lepotice z izrazitimi potezami. Lepota, privlačnost in senzualnost lepotičk, ki jih lahko najdete v varšavskih barih in nočnih klubih, je verjetno najbolj fascinantna na svetu. Poljakinje se dobro zavedajo svoje elitnosti in tržne vrednosti.

Ena izmed raziskav je med drugim pokazala, da so moški iz drugih držav za Poljakinje zlata vredna vrsta bitij, saj jim lahko omogočijo zapustiti Poljsko, imajo več denarja in pomenijo statusni simbol, primerljiv z beemvejem ali mercedesom v garaži. Zato se poljska dekleta borijo za osvojitev trofeje, kakršna so za ženitev godni ameriški, nemški ali britanski samci. Pravila oblačenja so na Poljskem ohlapna. Moškemu na preži zadoščajo udobne kavbojke in usnjen suknjič, medtem ko se ženske ponavadi uredijo bolj izzivalno – najraje nosijo tesno prilegajoče se majčke in seksi hlače.

 • Privlačnost in lepota

 • Kako vroče so v postelji

Poljskih mačkic ni pretirano težko zapeljati: trda zadnjica, mišičast trebuh in široko odprta denarnica bi morali biti več kot dovolj. Ščepec arogance, pomešan z evropsko sofisticiranostjo, ne bo odveč, če boste hoteli vročo lisičko odpeljati v svojo hotelsko sobo že prvo noč.

Nemčija

Na evropskem prostoru ni bolj racionalnega ženskega bitja, kot je stroga, hladna in popolnoma neodvisna Nemka. Dobro se zaveda pomembnosti bogastva in moči. Moški naj se zato obleče izbrano, vede arogantno in jo obravnava bolj kot poslovno partnerko kot pa pripadnico nežnejšega spola. On je tekmec, ne prijatelj, zato je pomembno, da se na začetku ne vede pretirano domače in prijazno. Če bo preveč prijateljski, ljubeč in poln komplimentov, bo vrla Nemka to razumela kot njegovo slabost.

 • Privlačnost in lepota

Znanstvena raziskava je potrdila, da so Nemke med najvišjimi ženskami v Evropi (Danke jih presegajo le za spoznanje) in da nedvomno obstaja erotični mik v njihovi višini. Tudi oblačijo se okusno, še zlasti so jim pri srcu poletni kosi garderobe, ki veliko razkrivajo.

 • Kako vroče so v postelji

Izjemno so vešče v vseh fazah spolnih igric in pripravljene eksperimentirati v različnih položajih. Najbolj cenijo občutek, da ste dobro izurjeni za misijo in da je vaš občutek za potek operacije izostren! Nemška dekleta obravnavajo seks kot dober telesni trening in ga temu primerno vrednotijo po tehnični plati, ne po umetniškem vtisu!

Rusija

Ruske lisičke so pravcata erotična poslastica z rahlo romantičnim pridihom. Če se podate v Petersburg ali Moskvo, boste ugotovili, da so tamkajšnja dekleta prijazna in odprta do tujcev, zlasti do nemških in ameriških samcev, ki bi lahko bili zanje idealna partija. Poleg tega so to izjemno ženstvena bitja, ki blazno uživajo v spogledovanju in osvajanju moškega sveta.

Ta svetlolasa, svetlopolta bitja ledeno modrih oči so brez primere, kar se tiče njihovih sposobnosti za očaranje moških. Ruska ženska je seksapilna tigrica in njeno najmočnejše orožje je njena zmožnost, da hladno preračunljivost zamaskira z najslajšim nasmehom, kar ga lahko uzrete pod soncem.

 • Privlačnost in lepota

Mnogi najboljši klubi v Londonu, Monte Carlu ali Berlinu so polni prelepih Rusinj, ki pa niso, kakor gre o njih zloben glas, prvovrstne prostitutke. Gre bolj za to, da se mnogi premožni poslovneži radi pohvalijo in postavljajo, da jo imajo doma, to svojo čudovito Rusinjo.

 • Kako vroče so v postelji

Pokažite Rusinji, da je boginja ljubezni, izbrana krasotica, ki si zasluži vso pozornost in vdano naklonjenost. Če vam bo uspelo zadovoljiti njeno neizmerno potrebo po nenehnem čustvovanju tudi zunaj postelje, vam bo to hvaležno poplačala, najverjetneje v vlogi voljne seksualne sužnje.

V Rusiji gresta seks in alkohol z roko v roki. Pripravite se, da bo treba stvari početi tako, kakor jih zapovedujejo moskovska pravila.

Švedska

Švedske gospodične so neizpodbitno najbolj vroče mačke v evropskem prostoru. Seksapilne, sofisticirane, z vražje dobrim stilom in neskončno očarljive. Blagoslovljene so z genetskimi darovi: svetlih las, pravšnje višine, slastnih oblin, z visokimi ličnicami in gracioznimi nogami. Skratka, imajo vse, za kar moška vrsta še nima razvitih obrambnih mehanizmov. Severna deklica v družbi moških uživa in zapeljevanje je zanjo razigrana avantura.

To pa nikakor ne pomeni, da so Švedinje lahek plen. Ravno nasprotno, s svojim visokim inteligenčnim koeficientom in karizmo od potencialnega snubca terjajo, da jih v postelji in zunaj nje vsaj dohaja, če že ne presega. Očarali jih boste lahko z duhovitimi odgovori in tudi z resnimi pogovori. Hočejo, da ste pametni in mišičasti, želijo pa si tudi resne romance in dolgih pomenljivih sprehodov po gozdu.

 • Privlačnost in lepota

 • Kako vroče so v postelji

V spalnici ni prostora za brezčuten in mehaničen seks, naravnost v obraz vam bodo povedale, če ne boste izpolnili njihovih pričakovanj. So pa tudi vešče učiteljice in znajo razposajeno predlagati, da poskusita vrsto še neraziskanih položajev, ne da bi s tem pokvarile spontanost razvnemajočih strasti.

Anglija

Angležinje veljajo za zelo težavna bitja. Njihova zbranost in umirjenost zahtevata nekoliko več osvajalskega truda. V osnovi obstajata dve različni tehniki, kako osvojiti angleško mucko. Prva taktika je t. i. latino ljubimec in zahteva prvovrstno eleganco z rahlo agresivnimi namigovanji in direktnim pristopom, ki ga britanski korenjaki prezirajo. Drugi uveljavljeni način zapeljevanja je t. i. evropski čvekač, predstava, ki od vas terja, da izkušeno hlinite zdolgočasenost nad svetom in intelektualni cinizem – kombinacija je britanskim lepoticam blazno pri srcu.

Angležinje se s svojim plenom kaj rade zapletajo v intelektualne igrice. Zalivanje z alkoholom bo malce omehčalo njihovo samoobrambno pokončno držo, toda ne pozabite: ne smete biti preveč vljudni, fini ali džentelmenski. To že poznajo od svojih sonarodnjakov – samo dolgočasili bi jih z resnim in iskrenim pogovorom.

 • Privlačnost in lepota

 • Kako vroče so v postelji

Otočanke višjih družbenih slojev se občasno podajajo v malce bolj obscene seksualne pustolovščine, kot so tajne prireditve, kamor se prispe v parih, potem pa se partnerji nasprotnega spola zamenjajo po naključnem žrebu. Tovrstne razvratne zabave boste težko našli, tudi če jih boste iskali, so bolj izjema kot pravilo. Toda zanesljivi viri trdijo, da je užitek, ki ga nudijo takšne razuzdanosti, vreden vseh zakladov tega sveta.

Francija

Francozinje so zagotovo najbolj ženstvena in romantična bitja na svetu. Skorajda ritualno se predajajo svojim romantičnim, včasih kapricioznim duhovitostim ter s svojimi pregrešnimi igricami z največjim veseljem spravljajo uboge Francoze do brezumja. Lahko se zgodi, da boste imeli težave pri navezovanju stikov, saj so francoske mačkice na začetku precej zadržane.

Toda ko bo led prebit, se bodo izkazale za zelo živahne in spogledljive sogovornice. Zapeljevanje v Franciji velja za rafinirano umetnost, zato se ga je treba lotiti skrajno resno. Poznavanje vseh vrst rdečih vin in sposobnost razumeti francoske jedilne liste vam bosta zagotovo prinesla bonus točke, saj za Francoze vsi tujci pomenijo nižjo obliko življenja. Sofisticirana obleka pa odraža status in moč, ki ju francoska družba postavlja nad vse vrednote.

 • Privlačnost in lepota

Najlepše med njimi imajo ekstatično seksi poteze: bujne lase, prefinjene obrvi, polna usta in ozke boke – njihovo vedenje je mešanica zapeljevanja in namigovanja. Tudi samo slačenje Francozinje obeta ekskluzivne čutne užitke – nikjer v Evropi ne boste v rokah držali tako prefinjenega svilenega in čipkastega spodnjega perila ali luksuznih nogavic.

 • Kako vroče so v postelji

Navdušujejo se nad erotičnimi igricami, zato ne bodite plahi in predlagajte kaj bolj umazanega, da se bosta pohotno predajala drug drugemu. Pomanjkljivost, na katero lahko naletite, je njihova rahla nenaklonjenost dolgim seksualnim seansam. Čez dan delajo pod precejšnjimi pritiski, zato hočejo ponoči predvsem spati.

Nizozemska

Nizozemke so verjetno najbolj dostopne ženske v Evropi. Strašno ljubijo radosti življenja in tak je tudi njihov odnos do moških in seksa. Odprt in poln optimizma. Nizozemska dekleta se rada oblačijo predvsem udobno, v kavbojke in puloverje. So samostojne in samozavestne in nimajo nobene potrebe, da bi se prilagajale zadnjim krikom mode a la Britney Spears ali Jennifer Lopez.

Udoben suknjič, bela majica in leviske bodo torej zmagovalna kombinacija za osvajanje tega dela Evrope. Takoj vam bo postalo jasno, da so nizozemske gospodične zelo odprte bodisi v prijateljskih bodisi partnerskih odnosih. Prisrčno sprejmejo tujce, tudi zato, da bi dobile priložnost govoriti v angleščini, ki je njihov drugi jezik.

 • Privlačnost in lepota

 • Kako vroče so v postelji

Italija

Temnolasa, zagorela, izjemno čutna klasična italijanska lepotička je utelešeno protislovje. Zato svetujemo skrajno rahločutno ravnanje, veliko seksa in jasno čustveno potrditev. Njihovim moškim je preganjanje ženskih kril v genih, zato so Italijanke razvile dovršen izbor obrambnih mehanizmov, s katerimi lahko, če hočejo, odbijejo potencialnega snubca. Italijanska ženska išče človeka, ki bo bolj odločen in manj len, kot je povprečen Italijan.

Tega je namreč njegova mati vsa leta crkljala in bo zato od vsake ženske pričakoval isto. Zatorej pokažite Italijankam svojo integriteto, dokažite, da spoštujete njihovo samostojnost in da si želite enakopravnega odnosa. Preden stopite v akcijo, je pomembno tudi, kako se oblečete: izbrati morate pravo znamko lanenih hlač in suknjiča. Obvladovanje romantike je v tem delu sveta zelo pomembna veščina, zato se osredotočite na džentelmensko vedenje, ves čas bodite vljudni in spoštljivi.

 • Privlačnost in lepota

Italijanke so med Evropejkami najbolje oblečene. Nosijo kratka krilca in globoke dekolteje, da bi poudarile svojo seksualnost in čutnost. So perfekcionistke v negovanju svojega telesa, saj je dober videz vrednota nad vsemi.

 • Kako vroče so v postelji

Ko vam bo enkrat uspelo streti odpor in jo prepričati v plemenitost vaših namenov, vas bo na smrt razvajala. Kar se tiče seksa, so neizmerno ranljive in občutljive ter potrebujejo nenehne potrditve. Zato se uveljavite kot izkušen ljubimec in ji tako dokažite, da ste iskreno predani njenim potrebam po orgazmih. S tem boste postali nujno potrebni v njenem življenju, saj so se do zdaj Italijani izkazali za nepozorne in sebične ljubimce.

Slovenija

(Prikupno zmešane) Slovenke so posebna rasa, nastala na prepihu narodov. Severnjaška zadržanost in južnjaška strast, vzhodnjaške poteze in zahodnjaška miselnost. Bojujeta se korenita racionalnost in močna čustvenost. V primeru medosebnih konfliktov se to kaže v t. i. plemeniti maščevalnosti, ki ima korenine v ponosu, samozavesti in ignoranci, naperjena pa je proti že vnaprej obsojenim nasprotnikom.

Slovenske ženske večinoma sledijo modnim trendom in so vselej vzorno urejene. Na trenutke je zaznati rahlo pomanjkanje identitete, ki se poleti kaže v neštetih različicah Jennifer Lopez na ljubljanskih ulicah, kar pa je tudi posledica majhnosti naroda in manjše kupne moči. Slovenski moški radi zavzamejo položaj mestnega kavboja – ta vključuje elemente pomembnosti, trdnosti in obveščenosti, zaželen je tudi primeren jekleni konj(iček). Zato je njihova zapeljevalska taktika v osnovi pasivna.

Čakanje oziroma prežanje, ki se lahko ob obilici alkohola spremeni v poziranje, repenčenje ali celo klepanje stihov (pesnjenje) na temo lepote. Ko pride do prvega stika, je pot samo ena: on je duhovit, kul in poudarja čustva.

Slovenske lepotičke postajajo iz leta v leto bolj neodvisne. Nove vrednote izpodrinjajo stare, prav tako se spreminjajo pravila zapeljevanja. Tako se je povsem udomačilo namigovalno-ljubezensko-erotično pošiljanje prav takih sporočil SMS. Najboljša od njih lahko povejo več, kot se bere na prvi pogled ...

 • Privlačnost in lepota

 • Kako vroče so v postelji

Najbolj erotično evropsko mesto po mnenju Slovencev

 • Pariz: 28,3
 • Amsterdam: 11
 • Benetke: 6,3
 • Rim: 3,0
 • Dunaj: 1,7
 • Barcelona: 1,3
 • Berlin: 1,3

Je še kaj pomembnejšega od seksa?

Italijani, Francozi, Nizozemci, Britanci in Nemci pravijo, da ne. Seks je ravno tako pomemben kot druženje s prijatelji, pravijo Španci. Rusi postavljajo prijatelje pred seks, Poljaki pa postavljajo pred seks tudi televizijo.

83 % Slovencev meni, da obstajajo tudi pomembnejše stvari od seksa, in sicer daleč prednjači družina. Sledijo hrana in pijača, duhovna rast in potovanja. Med Slovenci, ki jim je seks najpomembnejša stvar v življenju, je največ starejših, slabše izobraženih, ljudi s podeželja in – Dolenjcev.

Vira: Durexova globalna raziskava spolnih navad 2001 in raziskava Ninamedie, opravljena na reprezentativnem vzorcu 300 telefonskih naročnikov.

TEKST: Harold von Kursk & Nina Rupel

FOTO: Klemen Prepeluh

ILUSTRACIJE: Goya

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.