11. 3. 2021, 14:55

Priznanje za poslovno odličnost za leto 2020 prejel Zdravstveni dom Ptuj

Sandi Fišer

Sinoči je bilo na slovesnem dogodku Ključ do odličnosti podeljeno Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost. Letošnji prejemnik priznanja je Zdravstveni dom Ptuj, ki je prejel tudi mednarodni certifikat odličnosti EFQM s petimi zvezdicami. Organizacija, ki pogosto sodi med pionirje na različnih področjih in predstavlja zgled sorodnim organizacijam doma in v tujini, je tudi prvi zdravstveni dom v Sloveniji, ki je prejel takšno priznanje. 

Direktorici ZD Ptuj Metki Petek Uhan, dr. med in pomočnici direktorice Karmen Panikvar, je nagrado podelil Zdravko Počivalšek, predsednik Odbora za priznanja RS za poslovno odličnost in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, certifikat odličnosti pa jim je podelil v. d. direktorja SPIRIT Slovenija dr. Tomaž Kostanjevec. Prejemniku priznanja sta preko video povezave čestitala tudi predsednik države Borut Pahor in minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Voditelj večera Mario Galunič je v sobi odličnosti gostil štiri odličneže, ki so v zanimivih pogovorih delili različne ključe do odličnosti. Svetovno priznani in večkrat nagrajeni slovenski oblikovalec Oskar Kogoj, je delil mnoge svoje življenske izkušnje. Spregovoril je o pomembnem ključu: "Vse kar delaš, delaj z ljubeznijo. Tudi tisto kar moraš in kar ni lahko. Delaj z ljubeznijo in odpri srce."

Sandi Fišer

Svoje delo z veliko ljubezni, veselja in zadovoljstva opravlja tudi Moja zdravnica 2020 in Moja ginekologinja 2020 Hatije Ismaili, dr. med. Povedala je, da si za svoje pacientke vzame čas, da jim prisluhne, prav vedno pa je prisoten tudi njen nasmešek. "Na življenje moramo gledati s pozitivne strani. Vsako jutro je potrebno začeti s pozitivnimi mislimi," je njeno vodilo tako v poslovnem kot družinskem svetu. 

Polna optimizma je tudi prejemnica priznanja Artemida in predsednica uprave podjetja Thermana iz Laškega Mojca Leskovar: "Pri vsaki stvari sem optimist, ne glede na to, kako zahtevna je. Verjamem, da je vedno pot iz težke situacije. Še tako težka stvar bo prinesla nekaj dobrega." Je prva ženska na čelu Thermane, velik pomen k odličnosti pripisuje tudi dobri ekipi: "Noben dosežek ni dosežek posameznika, ampak celotnega tima."

Sandi Fišer

O pomembnosti dobre ekipe, kot enem izmed ključev do odličnosti, je govoril tudi zadnji gost dr. Jure Knez, predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Dewesoft: "Še tako sposoben človek sam ne more narediti praktično nič. Graditev timskega duha je ključna lastnost podjetnika." Eden izmed ključev do odličnosti je po njegovem mnenju tudi strast. "Tisto kar počneš, je treba delati s strastjo. V rasti podjetja so vedno vzponi in padci in strast, s katero poskušaš zgraditi izdelke ali najti stranke, je tisto, kar te premakne iz negativnih trenutkov. Poleg tega je potrebna tudi vztrajnost - brez nje ni nič, pogum, treba je biti tudi realen ter objektiven."

Večer sta s svojimi plesnimi vložki popestrila večkratna svetovna prvaka Nadiya Bychkova in Miha Vodičar. Za glasbo, ki nas je spremljala skozi celoten večer, je poskrbel Rok Golob, pri pesmi njegovega očeta Janija Goloba - Moja Dežela pa so se mu pridružili še Darja Švajger, orkester Slovenske vojske in Komorni pevski zbor Glasis iz Ptuja.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.