3. 11. 2020, 11:34

Protesti na Poljskem: Fotografija, ki navdušuje družabna omrežja, ima MOČNO zgodbo!

profimedia

Na ulicah poljskih mest s kljub prepovedi zbiranja ob pandemiji covida-19 dnevno zgrinja na stotistoče ljudi. Množični protesti so sledili odločitvi Ustavnega sodišča, da je splav tudi ob hudih deformacijah zarodka protiustaven, s čimer je splav skoraj popolnoma prepovedalo.

Na Poljskem se tako že drugi teden zapovrstjo vrstijo protesti v podporo pravicam žensk. Samo minulo sredo se je po podatkih poljske policije na 410 protestnih akcijah zbralo več kot 430.000 ljudi, število protestnih akciji pa se je v naslednjih dne le še stopnjevalo.

Še več. Prav ta hip na milijone žensk po celi državi protestira tudi tako, da ne odhajajo več na delo in nič več ne kuhajo. Tako naj bi ostalo vse dotlej, dokler ne bo sporna prepoved umaknjena. Poljski predsednik je že nakazal, da razmišljajo o spremembi ali celo umiku zakona.
Medtem na Twitterju

Na Twitterju je medtem uporabnica Marta Habior z občestvom delila naslednjo informacijo:

"Med mojimi prijatelji ni veliko katolikov. Imam pa eno prijateljico, ki je globoko verna in redno obiskuje verske obrede. Je tudi mati. Dela v sektorju, kjer je bolje 'biti tiho o vsem, kar se tiče vlade'. To je ona. Tam. Danes. Čeljust mi je padla na tla."

Marta je pojasnilo o ženski z zastavo tvitnila skupaj s fotografijo, ki je navdušila praktično cel svet.