11. 6. 2008, 11:57 | Vir: Playboy

Prva dama Lakersov

Jeannie buss v družbi dokaznega materiala

Arhiv Playboy

Ali bo Jeanie Buss, lastnica L.A. Lakers, letošnjih prvakov NBA, poskrbela za nov škandal?

Jeanie Buss je gotovo najbolj kontroverzna in hkrati najvplivnejša ženska ameriškega profesionalnega športa, predvsem pa ženska z glavo, ki ve, kaj hoče. Pri 39 letih je kot naslednica očeta Jerryja Bussa prevzela vajeti košarkarskega moštva LA Lakers.

Njeni poslovni uspehi temeljijo tudi na slavi, prisluženi s poziranjem za Playboy. »Nikoli ne nosim hlačnih nogavic, preveč je neudobno,« spontano razlaga svoje majhne skrivnosti. Njen oče, bogataš Jerry Buss, ji popolnoma zaupa: »Jeanie ni brezglava lepotička. Ve, kaj dela, je diplomirana ekonomistka in za Lakerse je garala 60 do 80 ur na teden, preden je dozorela, da jih dokončno prevzame.«

Vse ima pod nadzorom. S provokativnimi izjavami je poskrbela, do so vse oči navijačev uprte vanjo: »Tudi Dennis Rodman je nekoč hotel seksati z mano, a sem ga, seveda, zavrnila.« Zakaj so jo nekaj časa ves čas videvali z njim po vseh losangeleških klubih, noče komentirati.

Zdaj je že leto in pol v središču pozornosti zaradi zveze z legendarnim trenerjem Philom Jacksonom. Ko so se Lakersi v letošnjo sezono podali brez pretiranega navdiha in ko sta se prestižno sporekla še prva zvezdnika O'Neal in Bryant, je vse skupaj začelo dobivati sočne dodatke v slogu, da Jackson zaradi obsedenosti z Jeanie ne more več zbrano trenirati moštva.

Bussova, med drugim tudi nekdanja žena zlatega olimpijca Steva Timmonsa, je to odločno zanikala: »Prav jaz sem tista, ki ga bo končno spravila v red. Tako je raztresen, da bi brez mojega slastnega kuhanja še jesti pozabil.« Tega poznavalci pač nočejo verjeti, saj je bil Jackson prej 25 let zgleden mož in oče: »Hej, saj vendar nisva Brad Pitt in Jennifer Aniston, ampak dva odrasla človeka. Bi lahko končali to obsesijo z nama?« Zgodbo iz kuhinje sta morala dokazati na igrišču.

TEKST: Ana Zwitter

FOTO: arhiv Playboy, Reuters

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol